Prima pagină » Culinar » Foi de prăjitură simple. Trucuri care te vor ajuta să obții un desert perfect

Foi de prăjitură simple. Trucuri care te vor ajuta să obții un desert perfect

07 nov. 2023, 11:54,
BZI.ro, în Culinar

Multe gospodine vor să afle cum pot pregăti niște foi de prăjitură simple. Acestea se fac rapid, cu doar câteva ingrediente, iar dacă adăugăm câteva arome deosebite, la final ne vom încânta papilele gustative. Iată câteva trucuri care te vor ajuta să obții un desert perfect.

Foi de prăjitură simple

Când vine vorba de desert, rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. Pe placul multora dintre noi sunt prăjiturile de casă făcute cu foi fragede. Delicioasele foi de prăjitură simple se fac cu doar câteva ingredinte și un pic de îndemânare, iar rezultatul va fi pe măsura așteptărilor.

Pe lista prăjiturilor făcute cu foi fragede se află prăjitura Albă ca Zăpada, prăjitura cu cremă de ciocolată și frișcă, prăjitură cu foi de cacao și cremă de vanilie, prăjitura Albinița, prăjitura cu foi și cremă de caramel și multe altele.

Dacă vrem să obținem niște prăjituri gustoase, aromate și rafinate, putem face mai întâi niște foi fragede simple coapte pe dosul tăvii. Pentru acestea vom avea nevoie de 2 ouă, 150 g de zahăr, 150 ml de lapte, 150 ml de ulei, 2 lingurițe de amoniac, 2 linguri de oțet, un praf de sare, 1 linguriță de zahăr vanilat și 700 g de făină.

Într-un bol mare se bat spumă ouăle împreună cu zahărul și un praf de sare apoi se toarnă laptele, uleiul, vanilia și amoniacul stins cu zeamă de lămâie. Se încorporează treptat făina și se amestecă apoi se începe frământarea aluatului.

Aluatul obținut se împarte în 6 bcăți, iar fiecare bucată se întinde foarte bine apoi se pune pe dosul unei tăvi și se coace la foc mic. Cu aceste foi fragede și aromate vom obține cele mai bune prăjituri de casă.

Cea mai bună prăjitură de casă cu foi fragede

Dacă vrem să îi cucerim pe cei dragi cu un desert savuros, putem face o prăjitură cu foi și cremă de caramel. După ce am pregătit foile după rețeta de mai sus, vom face crema. Pentru aceasta vom avea nevoie de 250 g de zahăr, 250 g de unt, 1 litru de lapte și 100 g de făină.

Într-o cratiță se pune la topit zahărul, iar după ce a căpătat o culoare ușor maronie se adaugă untul apoi 800 ml de lapte și se lasă totul la fiert până când se topește caramelul. Făina se amestecă cu un pic de lapte și se toarnă în cratiță apoi se amestecă mereu pentru a nu se lipi crema.

Când delicioasa cremă este gata, se ia de pe foc, se lasă la răcit apoi se asamblează prăjitura. Cu siguranță aceasta va fi aromată, fină și pe placul tuturor celor de la masă.

Dacă vrem să pregătim niște prăjituri de casă delicioase, trebuie să facem mai întâi niște foi fragede coapte la dosul tăvii. Prăjiturile de casă făcute cu foi au o savoare deosebită și o textură aparte. Acestea sunt ideale de servit la mesele festive, dar și ori de câte ori vrem să ne încântăm papilele gustative cu un desert savuros. La fel de bine putem pregăti niște prăjituri cu blat pufos și însiropat. Rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *