Prima pagină » Culinar » Foi de plăcintă de casă. Rețeta cu care vei pregăti niște plăcinte de casă aromate și pufoase

Foi de plăcintă de casă. Rețeta cu care vei pregăti niște plăcinte de casă aromate și pufoase

06 ian. 2023, 12:25,
în Culinar

Plăcintele sunt pe placul multora dintre noi, dar mai întâi trebuie să facem niște foi de plăcintă de casă. Acestea se fac cu grijă, îndemânare și cu câteva ingrediente, dar la final succesul culinar este garantat. Dacă ținem cont de câteva trucuri simple, vom obține niște foi fragede și un desert tradițional ca în vremea copilăriei. Iată rețeta cu care vei pregăti niște plăcinte de casă aromate și pufoase.

Foi de plăcintă de casă

Dacă vrei să pregătești plăcinta ta preferată, trebuie să faci mai întâi niște foi de plăcintă de casă. Acestea se fac ușor mai ales dacă avem în vedere câteva secrete din rețeta bunicii. Pentru foile de plăcintă vom avea nevoie de 240 g de făină, 120 ml de apă, 1 linguriță de oțet, 4 linguri de ulei, 1 vârf de linguriță de sare.

Mai întâi se pune făina într-un vas mare și se amestecă împreună cu sarea. Într-o cratiță se pune la încălzit apa apoi se adaugă uleiul și oțetul. Se lasă până când compoziția nu ajunge la punctul de fierbere. Se toarnă amestecul de lichide peste făină apoi se amestecă ușor. Se începe frământarea aluatului până când devine elastic și compact.

Se modelează aluatul în formă de minge și se așază pe un tocător de lemn. Se lasă aluatul la dospit timp de 30 de minute. Când aluatul este gata se împarte în 4 bucăți egale. Se întinde fiecare bucată de aluat cu ajutorul sucitorului până când obținem niște foi de aluat subțiri. Se pun foile una peste alta, dar se pune făină între ele pentru a nu se lipi. Foile de aluat se pun la frigider timp de câteva ore. Cu ajutorul acestor foi fragede putem pregăti o savuroasă plăcintă cu mere sau cu brânză.

Cum să pregătești acasă o plăcintă savuroasă după rețeta tradițională

Dacă vrem să îi cucerim pe cei dragi cu un desert de casă savuros, putem face o plăcintă cu mere folosind niște foi de aluat fragede. După ce am pregătit foile de plăcintă de casă după rețeta de mai sus, vom face umplutura. Pentru aceasta vom avea nevoie de 1 kg de mere, 50 g de zahăr, 1 linguriță de pudră de scorțișoară, 2 linguri de ulei și 2 linguri de nucă măcinată.

Se spală merele, se curăță și se dau prin răzătoare. După aceea se amestecă împreună cu zahărul, nuca măcinată și pudra de scorțișoară. Se scot foile de plăcintă de la frigider și se ung cu ulei. Pe prima foaie de aluat se așază câteva linguri de umplutură de mere apoi se rulează ușor pentru a obține savuroasa plăcintă. Aluatul se strânge ușor la capete pentru ca umplutura să nu curgă. Se procedează la fel și cu celelalte foi de aluat.

După aceea se așază plăcintele într-o tavă unsă cu ulei și tapetată cu hârtie de copt. Se coace plăcinta cu mere și foi subțiri de casă timp de 45 de minute. La final, se scoate din cuptor și se pudrează cu puțin zahăr vanilat. Se lasă la răcit apoi se porționează pentru a fi servită. Cu siguranță vom obține un adevărat deliciu.

Foile de plăcintă de casă sunt ușor de făcut, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final ne vom încânta papilele gustative cu niște plăcinte gustoase și pufoase.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`