Prima pagină » Actualitate » La Vama Veche s-au dat artificii pentru a sărbători ridicarea restricțiilor
La Vama Veche s-au dat artificii pentru a sărbători ridicarea restricțiilor

La Vama Veche s-au dat artificii pentru a sărbători ridicarea restricțiilor

16 mai 2021, 10:00,
Alexandru Ifrim în Actualitate

La malul mării restricţiile s-au sărbătorit într-un mod inedit, după lăsarea nopţii deasupra staţiunii Vama Veche au fost prezente focuri de artificii. În prima noapte după ce restricţiile împotriva Covid-19 au fost ridicate, atmosferă a fost exact ca în anii trecuţi, cu un număr mare de turişti fericiţi şi terasele pline.

Vama Veche este una dintre staţiunile preferate ale tinerilor din toată ţara. În prima zi fără restricţii la malul mării au fost prezenţi sute de oameni, care au stat pe plajă şi s-au plimbat pe faleză.

În prima noapte din acest an când terasele din Vama Veche au putut fi deschise până la miezul nopţii, turiştii au profitat din plin şi au sărbătorit pentru ridicarea restricţiilor. Pentru prima dată oamenii au putut să stea mai mult de ora 23:00 fără din locuinţe.

Purtarea măştii de protecţie la plajă

La finalul lunii aprilie, toţi oamenii care voiau să petreacă un wekeend la mare erau obligaţi s poarte masca de protecţie. La acea vreme nu s-a renutat la restricţii iar toţi romani care voiau să petreacă wekeend-ul prelungit la malul mării trebuiau să respecte anumite restricţii pentru evitarea unei posibilie infectări cu Covid-19.

Toţi românii care au mers de Paşte şi de 1 mi pe litoralul Marii Negre au fost obligaţi să poarte masca de protecţie. Doar la intrarea în apă se poate renunţa la masc de protecţie. Pentru a se asigura că nimeni nu încalca aceste restricţii, staţiunile vor fi pline de poliţişti şi jandarmi.

Dacă acum restricţiile au fost ridicate iar tereasele au fost pline, la finalul lunii aprilie, staţiunile au avut anumite restricţii pe care romanii trebuiau să le respecte. Restaurantele din Mamaia aveau dreptul de a primi clienţi la o capacitate de 30% în interior, iar Vama Veche de 50%. Iar în urmă cu 3 săptămâni din cauza restricţiilor nu s-a organizat nici un eveniment.

Numărul astepat de turişti de 1 Mai şi Paşte

În această perioadă s-au aşteptat în jur de 35 de mii de turişti începând cu ziua de vineri, special în staţiunile Mamaia şi Vamă Veche. Staţiunile vor fi împânzite de către poliţişti şi jandarmi pentru a se asigura că oamenii respectă restricţiile împotriva Covid-19.

„În momentul în care stăm jos şi este asigurată o distanţare socială, bem un cockteil, cu siguranţă nu putem să facem asta cu masca la gură, dar atunci când ne plimbăm pe plajă dintr-un loc în altul, ar trebui să respectăm măsurile în vigoare” a precizat sectretarul de stat în ministerul Economiei, Paul Ene.

Posibilitatea de a purta masca de protecţie în continuare

După o vizită a premierului Florin Cîțu, premierul României, acesta a fost întrebat dacă exista şanse să putem purta masca în spatiile deschis până la finalul anului. Răspunsul premierului a fost ca măsurile care vor urma să fie luate sunt menite de a fi păstrate în continuare.

„Măsurile pe care le-am luat cu siguranță vrem să rămână așa. De altfel, premierul explică faptul că Guvernul s-a gândit atent la toate detaliile din deciziile pe care le-a luat şi că e uşor să relaxezi dar e foarte greu să aplici măsurile de restricţii din nou. Ne-am gândit foarte atent la măsurile pe care le-am luat, pentru că noi știm foarte bine că e foarte ușor să elimini niște lucruri și foarte greu să le implici din nou”, spune premierul Florin Cîțu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *