Prima pagină » International » Focuri de armă și blindate pe străzile din Kiev: Capitala Ucrainei este invadată de ruși  

Focuri de armă și blindate pe străzile din Kiev: Capitala Ucrainei este invadată de ruși  

25 feb. 2022, 14:03,
în International

În jurul prânzului, panica s-a instalat în Kiev, capitala Ucrainei. Focuri de armă și blindate rusești defilează în apropierea cartierului guvernamental din Kiev. Ministrul adjunct al Apărării Anna Maliar a raportat că armata rusă ar fi confiscat mașina Gărzii Naționale și, sub acoperirea acesteia, a pătruns în centrul Kievului.

De asemenea, între timp, Rusia a anunțat capturarea grănicerilor ucraineni pe insula Șerpilor. În Ucraina, aceștia erau considerați morți și li s-a acordat postum titlul de eroi. În plus, parașutiștii ruși au preluat controlul centralei nucleare de la Cernobîl. Între timp, panica crește la Kiev, fiind raportate tot mai multe atacuri în cartierele capitalei.

soldati pe tanc pe o strada

În Ucraina, continuă a doua zi de război, care a început în dimineața zilei de joi, 24 februarie, cu un discurs al președintelui rus Vladimir Putin

Kiev, capitala Ucrainei, sub controlul rusesc: Armata rusă a dezactivat 118 infrastructuri militare ucrainene

În timp ce panica crește la Kiev, armata rusă a dezactivat 118 infrastructuri militare din Ucraina, inclusiv 11 aerodromuri, a doborât cinci avioane ucrainene, un elicopter și cinci vehicule aeriene fără pilot. De asemenea, 82 de militari ucraineni s-au predat în mod voluntar armatei ruse, după ce și-au depus armele, în zona insulei Șerpilor. Acum li se cere să semneze un refuz de a participa la ostilități, iar în viitorul apropiat vor fi înapoiați familiilor lor.

Este de remarcat faptul că, în seara zilei de 24 februarie, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunțat moartea grănicerilor ucraineni pe Insula Șerpilor.

„Pe insula noastră a șerpilor, apărând-o până la urmă, toți grănicerii au murit eroic, dar nu au cedat. Toți vor primi titlul de Eroi ai Ucrainei postum”, a spus Zelenski.

Acum s-a dovedit faptul că soldații sunt în viață și se vor întoarce în curând la familiile lor. De asemenea, printre cei care s-au predat au fost înregistrați un număr de 11 militari ai celei de-a 53-a brigăzi mecanizate separate a Forțelor Armate ale Ucrainei din regiunea Nikolaevsk.

un avion militar care zboara

De asemenea, 82 de militari ucraineni s-au predat în mod voluntar armatei ruse

Între timp, Washingtonul se așteaptă ca Rusia să efectueze o operațiune complexă care include lovituri aeriene, lansări de rachete și mișcare la sol în Kiev. Înainte de aceasta, cu siguranță va fi efectuat un atac cibernetic, cred aceștia.

Zelenski și Kuleba au comparat bombardamentul de dimineață a capitalei cu 1941

În Ucraina, continuă a doua zi de război, care a început în dimineața zilei de joi, 24 februarie, cu un discurs al președintelui rus Vladimir Putin.

Imediat după declarațiile agresive ale șefului Kremlinului despre presupusele planuri de „demilitarizare și denazificare” a statului ucrainean, teritoriul țării a fost bombardat de ruși. De la începutul invaziei, cel puțin 137 de ucraineni au murit, inclusiv militari și civili, 316 persoane au fost rănite și multe obiecte civile au fost avariate. Iar pierderile inamicului reprezintă aproximativ 800 de oameni omorâți.

mai multe blindate militare pe o strada

De asemenea, după ora 4:00 pe 25 februarie, Rusia a reluat atacurile cu rachete la periferia Kievului

De asemenea, după ora 4:00 pe 25 februarie, Rusia a reluat atacurile cu rachete la periferia Kievului. Un fragment de rachetă a lovit o clădire rezidențială din Pozniaki și obiecte din alte regiuni ale Ucrainei. Grupuri de sabotaj inamice au intrat în Kiev, unul dintre astfel de grupuri a fost lichidat în regiunea Obolon după bătălie, însă au fost semnalate alte încălcări în diferite părți ale orașului.

La moment sunt ținute mai multe lupte, nu doar în Kiev, capitala Ucrainei. Bombardamente au fost înregistrate în Mariupol, Sumi, toată regiunea Kiev și lângă Cernihiv. Din cauza ostilităților active, locuitorii din districtul Obolonski sunt rugați să nu iasă afară pentru a nu-și pune viața în pericol.

o blindata militara pe o sosea

De asemenea, între timp, Rusia a anunțat capturarea grănicerilor ucraineni pe insula Șerpilor

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024