Prima pagină » Local » Focare de COVID-19 la Iași. Pacienți și cadre medicale de la două spitale ieșene, testați pozitiv

Focare de COVID-19 la Iași. Pacienți și cadre medicale de la două spitale ieșene, testați pozitiv

06 nov. 2020, 13:47,
Cristian ZAVASTIN în Local

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi informează astăzi, 6 noiembrie, cu privire la apariţia a două focare Covid-19 în judetul Iaşi, la Institutul de Psihiatrie Socola din Iași și la Spitalul „Sf. Spiridon“ Iași.

La Institutul de Psihiatrie Socola – Secția 5 acuţi (VI bărbaţi) au fost consemnate 5 cazuri (3 pacienţi şi 2 angajaţi). Ca măsuri s-a dispus izolarea persoanelor infectate în pavilion. Personalul pozitiv este izolat la domiciliu şi monitorizat de medicul de familie. Ancheta rămâne deschisă.

La Spitalul „Sf. Spiridon“ Iași- Compartiment ATA (aprovizionare – transport – administrativ) au fost depistați pozitiv 5 salariaţi. Ca măsuri, cazurile pozitive au fost izolate la domiciliu. Ancheta epidemiologica este în desfăşurare.

Focare de COVID-19 la Iași: A crescut numărul de cazuri în alte patru focare

De asemenea, Direcţia de Sănătate Publică informează cu privire la actualizarea numărului de persoane confirmate cu noul coronavirus în cadrul a 4 focare Covid-19 din Judeţul Iaşi:

  1. PRIMĂRIA COMUNEI VICTORIA – au fost confirmaţi cu COVID-19 încă 2 salariaţi.

În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmaţi pozitiv  6 salariaţi.

Măsuri:

La testarea celor restanţi din primărie s-au mai depistat 2 pozitivi. Primăria a fost închisă.

  1. CENTRUL DE SERVICII SOCIALE ”SF. ANDREI” IAŞI- au fost confirmaţi cu noul coronavirus încă 4 salariaţi.

În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmati pozitiv 4 salariati.

Măsuri:

La testarea din 04.11.2020, a personalului, au fost depistaţi încă 4 persoane pozitive COVID-19. Acestea au fost  au fost izolate la domiciliu iar contacţii direcţi plasaţi în carantină.

  1. CENTRUL REZIDENŢIAL PENTRU MAME ŞI COPII AFLAŢI ÎN DIFICULTATE ”FUNDAŢIA HECUBA”- a fost confirmat cu noul coronavirus încă  un salariat.

În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmaţi cu COVID-19  4 beneficiari.

Măsuri:

La testarea din data de 5.11.2020 s-a identificat un caz pozitiv la o salariată (educatoare). S-a efectuat izolarea cazului confirmat, carantinarea contacţilor si igienizarea spaţiilor unităţii.

  1. CENTRUL DE SERVICII SOCIALE BUCIUM – au fost confirmaţi cu COVID-19 încă 9 beneficiari şi un salariat.

În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmaţi cu COVID-19 5 salariaţi şi 12 beneficiari.

Măsuri:

La retestarea din data de 04.11.2020  au mai fost depistaţi 10 pozitivi (1 salariat şi 9 beneficiari). S-a efectuat izolarea cazurilor confirmate, carantinarea contacţilor şi dezinfecţia spaţiilor unităţii. A fost reinstruit personalul cu privire la regulile de igienă personală şi portul echipamentului de protecţie.

Șapte infirmiere de la Spitalul „Sf. Spiridon”, testate pozitiv cu noul coronavirus

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a transmis joi, 5 noiembrie 2020, noi informații cu privire la apariţia a șase focare Covid-19 pe teritoriul județului Iaşi. Astfel, potrivit autorităților șase angajați ai Primăriei comunei Victoria au fost testați pozitiv cu noul coronavirus. De asemenea, trei salariați și patru beneficiari de la Centrul de Servicii Sociale „C. A. Rosetti” Iași au fost diagnosticați cu Covid-19.

La Institutul de Psihiatrie „Socola” Iași Secția 1 acuți (I bărbați) au fost testați pozitiv trei pacienți. În toate cele trei focare pacienții au fost izolați, monitorizați și ancheta este în curs de desfășurare.

  1. „PRIMĂRIA COMUNEI VICTORIA – 6 salariaţi

           Măsuri:

Pozitivii au fost izolaţi la domiciliu, au fost stabiliţi contacţii direcţi. Unitatea a fost închisă şi s-a efectuat dezinfecţia acesteia. Ancheta rămâne în desfăşurare.

  1. CENTRUL DE SERVICII SOCIALE ”C. A. ROSETTI” Iaşi – 7 (3 salariaţi şi 4 beneficiari)

Măsuri:

Pozitivii beneficiari au fost izolaţi în centru iar salariaţii la domiciliu cu monitorizare prin medicul de familie. Ancheta rămâne în desfăşurare.

  1. INSTITUTUL DE PSIHIATRIE SOCOLA IAŞI – Secţia 1 acuţi (I bărbaţi) – 3 pacienţi

Măsuri:

Pacienţii au fost izolaţi în spital. Ancheta rămâne în desfăşurare.

4. SPITALUL CLINIC DE URGENŢĂ ”SF. SPIRIDON” IAŞI – Sectia Cardiologie – 7 infirmiere

           Măsuri:

Cazurile pozitive au avut contact cu pacienţi pozitivi. Persoanele confirmate pozitive au fost izolate la domiciliu şi monitorizate de medicii de familie. Ancheta rămâne deschisă”, potrivit DSP Iași.

Alte două focare înregistrate în județul Iași sunt de la Spitalul Orășenesc Hârlău, unde patru infirmiere de la Secția de Boli Infecțioase au contractat virusul și la Preventoriul TBC din Deleni, unde cinci pacienți au fost confirmați cu virusul SARS – COV – 2.

      5. „SPITALUL ORĂŞENESC HÂRLĂU – Secţia de Boli Infecţioase – 4 infirmiere

           Măsuri:

Cazurile pozitive au fost izolate la domiciliu şi monitorizate de medicii de familie. Ancheta rămâne deschisă.

  1. PREVENTORIUL TBC DELENI – 5 pacienţi

Măsuri:

Cazurile pozitive au fost izolate la Spitalul Orăşenesc Hârlău. Ancheta rămâne in continuare deschisă”, potrivit reprezentanților DSP Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
31 august 2024
31 august 2024