Prima pagină » Actualitate » Focar de SARS-COV-2 la Spitalul „Sfântul Pantelimon” din Bucureşti. Zeci de cadre medicale, infectate cu noul coronavirus
Focar de SARS-COV-2 la Spitalul „Sfântul Pantelimon” din Bucureşti. Zeci de cadre medicale, infectate cu noul coronavirus

Focar de SARS-COV-2 la Spitalul „Sfântul Pantelimon” din Bucureşti. Zeci de cadre medicale, infectate cu noul coronavirus

09 oct. 2020, 15:36,
Elena Nicoleta BUJOR în Actualitate

Managerul Spitalului Sfântul Pantelimon din București a afirmat vineri, 9 octombrie 2020, faptul că nu mai puțin de 26 de cadre medicale din această unitate sunt diagnosticate cu noul coronavirus.

Dintre acestea, doar unul este medic, restul fiind brancardieri, asistente şi infirmere. Cu toţii s-au pozitivat de la un pacient bolnav de COVID-19, a susținut managerul Spitalului Pantelimon din Bucureşti.

Manager: Doamne ferește să se închidă spitalul!

„Cadrele medicale nu sunt cu o formă (a bolii – n.r.) care să necesite internarea, sunt asimptomatici majoritatea. Au fost consultați de infecționist, sunt acasă în izolare, cei care au nevoie de tratament stau pe tratament, cei care nu au nevoie stau în izolare acasă”, a explicat managerul Spitalului Sf. Pantelimon din Capitală, chirurgul Dragoș Davițoiu, potrivit psnews.ro.

Interpelat dacă unitatea medicală se va închide, acesta neagă. „Doamne ferește să se închidă spitalul! Un pacient simptomatic și înalt suspect de COVID-19 a avut 2 sau 3 teste negative la un interval de câteva zile și până la urmă a ieșit pozitiv, timp în care s-a infectat și altă lume.

Focar de Covid-19 la Spitalul Sfântul Pantelimon din Capitală

Noi nu avem cum să închidem spitalul, trebuie să asigurăm urgența. E spital de urgență mare, 200 de persoane intră pe zi în urgențe.

Situația acum e la fel ca orice altă zi de lucru. Terapia intensivă nu are niciun caz nici în rândul personalului, nici în rândul pacienților, funcționăm în continuare. (…) Deci secțiile nu sunt închise, am sistat internările. Pe secție sunt pacienți și în continuare au nevoie de îngrijiri (…). Sperăm ca până luni, marți să redeschidem secția pentru internări noi”, a conchis Dragoș Davițoiu.

Bolnavul de la care ar fi pornit situația a fost testat de trei ori. Toate testele au ieșit negative, deși avea simptomatologie COVID-19. A rămas în spital, dar într-un final s-a dovedit că are coronavirus.

Coronavirusul loveşte un cămin de bătrâni din Sibiu: 60 de persoane, testate pozitiv cu Covid-19

Încă un focar uriaș a fost înregistrat, vineri, la Sibiu, în rândul beneficiarilor de servicii de la Căminul de Persoane Vârstnice din oraș. Direcția de Sănătate Publică Sibiu a identificat vineri un focar de COVID-19 în cadrul Căminul pentru Persoane Vârstnice Sibiu, informează Mediafax.

„Focarul a evoluat cu un număr de 60 de cazuri până în prezent. Toate cele 60 de cazuri sunt din rândul beneficiarilor”, au transmis reprezentanții autorităților sanitare.

Aici a fost demarată o anchetă epidemiologică. O echipă medicală se află la căminul din Sibiu pentru evaluarea stării de sănătate a tuturor pacienților.

La Spitalul Militar din Iași, de mai bine de o lună, se stinge un focar! Celelalte unități medicale din Iași au tratat pacienții în timp ce stingeau focarele

Din data de 11 august, Spitalul Militar din Iași a fost desemnat unitate medicală suport COVID-19. Această „titulatură” a fost respectată doar pe hârtie, căci în realitate lucrurile au stat cu totul și cu totul altfel. Încă din primele săptămâni, conducerea spitalului spunea celorlalte unități suport COVID-19 că nu au locuri libere și că lucrează la capacitate maximă. Cu greu au reușit medicii să mai strecoare câte un pacient în acest spital. În urmă cu mai bine de o lună, reprezentanții unității medicale au anunțat că o parte din personalul angajat care îngrijea pacienții cu coronavirus a fost infectat.

De atunci s-au închis porțile. Celelalte unități suport COVID-19 din Iași au fost nevoite să se descurce singure. Autoritățile, analizând întreaga situație și neputând, practic, să oblige conducererea unității medicale să primească pacienții cu COVID-19, au desemnat o altă unitate suport COVID-19. Astfel, weekendul trecut, într-o situație extrem de tensionată, Clinica II Medicală de la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași, cu 65 de locuri, a devenit unitate suport COVID-19, deși acest spital îngrijește și operează pacienți din toată regiunea Moldovei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`