Prima pagină » Local » Focar de pestă porcină la o fermă din judeţul Iaşi. Ce spun cei de la DSVSA Iaşi
Focar de pestă porcină la o fermă din judeţul Iaşi. Ce spun cei de la DSVSA Iaşi

Focar de pestă porcină la o fermă din judeţul Iaşi. Ce spun cei de la DSVSA Iaşi

25 oct. 2022, 10:24, 3 ,
în Local

În comuna Belceşti, judeţul Iaşi, a fost descoperit un focar uriaş de pestă porcină. Ferma Latini Com SRL, deţinută de Latini Corazzini Daniele și Latini Corazzini Filippo, are peste 20.000 de porci, conform autorităţilor locale.

Ferma este cea mai mare din județ și a doua din zona Moldovei. În zonă au ajuns reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Iași, care vor evalua situația.

„Se discută măsurile planurile și până acum am pus sechestru pe porci, pe ferme, s-a inventariat, s-a identificat carne, dacă mai este prin abator, a plecat echipa de evaluare să evalueze și așteptăm CNCB-ul”, a transmis dr. Bogdan Noveschi, director adjunct DSVSA Iaşi.

Comentarii
  • Golanii. Unde mai sunt cei din contraspionajul economic. Ne-au distrus toată industria zootehnica și alimentara pentru ca tarile mari sa aibă piața de desfacere I Romania

  • Până în decembrie o să fie pestă peste tot ca să putem cumpăra carne de porc de la Kaufland la 30 de lei kilu, vai mama noastră, am ajuns râșii Europei

  • Cu ajutorul slugilor..dsvsa..este una.cu personal incompetent..de altfel in medicina veterinara de control au patruns persoane care nu au lucrat o zi in productie.mai mult romania. A anulat complet vaccinarile preventive..cum sunt la pesta porcina…omoram tot ..distrugem tot..o sa vedem din nou ca pesta apare exact la frontiere .adtfel ca sa se interzica importul…exportul si praful sa se aleaga..daca toti strainii au acces in fermele. Cate au mai ramas..ia sa vedem..specislistii nostri au acces in fermele germane..olandeze..sa vada ce este acolo si ce mancam noi???????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
10 octombrie 2024
10 octombrie 2024