Prima pagină » Local » Focar de infecție la Institutul de Psihiatrie „Socola” Iași! Totul a pornit de la infirmieră. În total, 8 persoane au fost depistate pozitiv
Focar de infecție la Institutul de Psihiatrie

Focar de infecție la Institutul de Psihiatrie „Socola” Iași! Totul a pornit de la infirmieră. În total, 8 persoane au fost depistate pozitiv

15 sept. 2021, 02:00,
Andreea Pădurescu în Local

Direcția de Sănătate Publică Iași a identificat un nou focar de infecție Covid-19 la Institutul de Psihiatrie „Socola” din Iași! În total, 8 persoane sunt confirmate pozitiv, după ce o infirmieră a prezentat simptome specifice acestei infecții. Cele 8 persoane infectate sunt infirmiera și 7 pacienți. În cursul acestui an, în alte două spitale din județul Iași au fost descoperite focare de infecție

O infirmieră și 7 pacienți de la Institutul de Psihiatrie „Socola” din Iași au fost confirmați pozitivi, după infecția cu SARS-CoV-2. Direcția de Sănătate Publică Iași (DSP) a declarat focar de infecție în cadrul secției IV Acuți, din cadrul unității medicale. Totul a pornit de la infirmiera care prezenta simptome specifice acestei infectări.

„Primul caz a fost cel al infirmierei, a urmat un pacient care a prezentat simptomatologie specifică și ulterior, la testarea pacienților contacți direcți, au mai fost depistați încă 6 pozitivi. În zilele următoare se va relua testarea personalului și a pacienților”, au declarat reprezentanții DSP Iași.

Amintim că de la începutul anului 2021, au fost raportate mai multe focare de infecție Covid-19 la Institutul Regional de Oncologie Iași. Mai mulți angajați și pacienți din cadrul unității medicale au fost confirmați pozitiv. Pe data de 4 septembrie 2021 a fost descoperit primul focar în secția de îngrijiri paliative a Institutului Regional de Oncologie Iași.

Peste 120 de noi cazuri în doar 24 de ore

Un nou record de infectări în județul Iași. Peste 120 de persoane au fost confirmate pozitiv în ultimele 24 de ore. Ieri, 14 septembrie 2021, în județul Iași, au fost confirmate 123 de noi cazuri de infectare, numărul total de infectări de la începutul pandemiei ajungând la 44.014. Odată cu numărul foarte mare de cazuri, a crescut și numărul internărilor în spitalele suport Covid-19, astfel, marți, 14 septembrie 2021, erau internați aproximativ 256 de ieșeni, iar 37 dintre aceștia se aflau în stare foarte gravă în secțiile ATI.

Din numărul total de paturi ocupate în Secțiile de Terapie Intensivă, 8 erau la Spitalul de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva”, 6 la Spitalul Municipal Pașcani, 16 la Spitalul de Neurochirurgie, 1 la Spitalul Clinic de Obstretică și Ginecologie „Elena Doamna”, 1 la Spitalul Clinic „C.I. Parhon” și 5 la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria”. Potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Iași, ieri au fost raportat 4 decese, numărul total de decese fiind 973. Ieri, în județul Iași, 623 de persoane se aflau în izolare, iar 381 de persoane sunt carantinate la domiciliu. Până în prezent, Direcția de Sănătate Publică Iași a emis în total 44.276 de decizii pentru persoanele aflate în izolare si 44.567 de decizii pentru persoanele aflate în carantină.

Tot mai puțini ieșeni aleg să se imunizeze împotriva Covid-19

Pe data de 13 septembrie 2021 au fost vaccinate 320 de persoane. Astfel, 221 persoane au primit doza I și 99 persoane au primit doza a II-a. Cu privire la administrarea vaccinului Johnson&Johnson, 143 doze au fost administrate în ultimele 24 de ore. De la începutul campaniei de vaccinare s-au înregistrat 469 de reacții adverse ușoare. În cadrul campaniei de vaccinare împotriva Covid-19 desfășurată la nivelul județului Iași, conform datelor centralizate, până în prezent, au fost efectuate 438.523 de vaccinări. Din numărul total de persoane vaccinate, 221.482 au fost vaccinate cu prima doză și 191.809 cu doza II și la 25.232 de persoane a fost administrat vaccinul Johnson&Johnson.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`