Prima pagină » Local » Focar de COVID la Institutul de Psihiatrie Socola din Iaşi. La SC Vital Medical SRL sunt mai multe persoane infectate
Focar de COVID la Institutul de Psihiatrie Socola din Iaşi. La SC Vital Medical SRL sunt mai multe persoane infectate

Focar de COVID la Institutul de Psihiatrie Socola din Iaşi. La SC Vital Medical SRL sunt mai multe persoane infectate

26 oct. 2020, 13:34,
George Cristian în Local

Un focar de COVID-19 a izbucnit la Institutul de Psihiatrie Socola din Iaşi. Conform DSP, în urma unor testări, mai mulţi pacienţi dar şi personal medical au fost confirmaţi cu coronavirus.

Nu este singurul focar de COVID din Iaşi. În aceste momente sunt mai multe societăţi comerciale care se confrunta cu situaţii asemănătoare.

La Institutul de Psihiatrie Socola sunt 9 persoane depistate pozitiv la COVID

DSP Iaşi a anunţat că, în aceste momente, la Insitutul Socola din Iaşi sunt 9 persoane infectate cu COVID. Vorbim de 3 angajaţi în laboratorul de sănătate mintală şi 6 pacienţi internaţi la Secţia exterioară Şipote cronici 1.
În cauză s-au luat toate măsurile de siguranţă. Persoanele sunt simptomatice şi sunt izolate la domiciliu, vorbim de angajaţi, iar pacienţii sunt izolaţi în unitatea medicală mai sus amintita. Toate persoanele sunt monitorizate constat de personalul medical. Ancheta epidemiologica se afla în desfăşurare:

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi informează cu privire la apariţia a trei focare Covid-19 în Judeţul Iaşi, astfel:
1. INSTITUTUL DE PSIHIATRIE SOCOLA IAŞI – Laborator sănătate mintală – 3 salariaţi
Măsuri:
Cazurile confirmate simptomatice sunt izolate şi monitorizate la domiciliu prin medicul de familie. Anchetă este în desfăşurare.
2. INSTITUTUL DE PSIHIATRIE SOCOLA IAŞI – Secţia exterioară Şipote cronici I – 6 pacienţi
Măsuri:
Cazurile confirmate simptomatice sunt izolate în unitatea sanitară şi monitorizate de medicii curanţi. Anchetă este în desfăşurare. S-a efectuat dezinfecţia spaţiilor.

O societate economică puternic afectată de COVID

Într-o societate comercială din Iaşi a izbucnit un nou focar de COVID-19. Se pare că sunt 11 persoane confirmate cu COVID. DSP Iaşi a demarat o anchetă epidemiologica. În cauză s-a trecut la dezinfectarea spaţiilor de producţie şi izolarea la domiciliu a persoanelor infectate cu COVID-19

3. SOCIETATE COMERCIALĂ DIN IAŞI – 11 salariaţi
Măsuri:
Cazurile confirmate sunt izolate la domiciliu şi monitorizate de medicii de familie. Anchetă este în desfăşurare. S-a efectuat dezinfecţia spaţiilor de producţie.

De asemenea, Direcţia de Sănătate Publică informează cu privire la actualizarea numărului de persoane confirmate cu noul coronavirus în cadrul unui focar Covid-19 din Judeţul Iaşi:

Focar de COVID la S.C. VITAL MEDICAL CENTER

În clinica medicală au fost confirmate, cu noul coronavirus, încă două cadre medicale. În cazul agentului economic din domeniul sanitar au fost confirmate, iniţial, 18 persoane, dintre care 17 cadre medicale şi un beneficiar. DSP Iaşi a izolat cazurile confirmate, au carantinat contactii direcţi cu persoanele confirmate. În cele din urmă s-a trecut la igienizarea şi dezinfecţia spatiilor unităţii mai sus amintite.

În altă ordine de idei, întreg personalul de la SC Vital Medical Center a fost reinstruit cu privire la igiena personală şi portul echipamentului de protecţie:

1. AGENT ECONOMIC DIN DOMENIUL SANITAR – au fost confirmate cu noul coronavirus încă două cadre medicale.
În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmate cu noul coronavirus 18 persoane (un beneficiar şi 17 cadre medicale).
Măsuri:
Izolarea cazurilor confirmate. Carantinarea contacţilor, igienizarea şi dezinfecţia spaţiilor unităţii. Reinstruirea personalului privind regulile de igienă personală şi portul echipamentului de protecție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *