Prima pagină » Local » Focar de Covid-19 la Spitalul „Sf. Maria” din Iaşi. Trei cadre medicale, diagnosticate cu coronavirus – Update
Focar de Covid-19 la Spitalul „Sf. Maria” din Iaşi. Trei cadre medicale, diagnosticate cu coronavirus - Update

Focar de Covid-19 la Spitalul „Sf. Maria” din Iaşi. Trei cadre medicale, diagnosticate cu coronavirus – Update

22 mai 2020, 17:48,
în Local

Update: Dr. Cătălina Ionescu, directorul medical al Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria”, a anunțat pentru Cotidianul „Bună Ziua Iași” că pe parcursul zilei de astăzi, din cele patruzeci de teste efectuate a ajuns rezultatul a 23 de cadre medicale. Rezultatul acestora este negativ, în afară de cele patru cadre medicale testate pozitiv ieri.

„Din cele patruzeci de teste efectuate la Clinica a treia Pediatrie din cadrul Spitalului Sfânta Maria din Iaşi, doar patru au ieșit pozitive. Mai așteptăm rezultatele pentru alte 13 teste. Menționez că cele 13 cadre pentru care așteptăm rezultatul testărilor nu au fost în contact cu persoane depistate pozitiv. Am testat toți copii de la Clinica a treia Pediatrie  și rezultatele au fost negative. Nu mai internăm și nici nu mai externăm până nu repetăm testarea în a șaptea zi de la prima recoltare. Din ceea ce știu, cele patru cadre medicale depistate pozitiv cu COVID-19, au fost internate la Spitalul de Boli Infecțioase «Sfinta Cuvioasa Paraschiva». Cel mai sigur virusul a fost adus din afara spitalului întrucât aceștia nu au lucrat cu pacienți infectați și niciunul dintre cei internați la Clinica a treia Pediatrie nu a fost testat pozitiv.”, a declarat dr. Cătălina Ionescu.

Trei cadre medicale de la Clinică a treia Pediatrie din cadrul Spitalului Sfânta Maria din Iaşi au fost depistate pozitiv ieri, 21 mai 2020, cu coronavirus. Rezultatele testelor au venit astăzi, 22 mai 2020. Clinica funcţionează într-o clădire separată de unitatea medicală deoarece acolo sunt internaţi copii de diverse vârste cu boli infecto-contagioase. Aceşti copii trebuiau să fie internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi, dar fiindcă spitalul Sf. Maria este spital Covid, aceştia au rămas internaţi aici.

În acest moment se desfăşoară o anchetă epidemiologica cu ajutorul epidemiologului din spital, sub coordonarea Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi.
Personalul prezent în spital a rămas în unitate. Nu se internează şi nu se externează niciun pacient.

Au fost recoltate 40 de probe, atât de la pacienţii internaţi, cât şi de la cadrele medicale. O parte din rezultate venite până acum sunt negative, iar în cursul zilelor viitoare vor fi aduse şi restul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *