Focar de COVID-19 la Spitalul din Galați Încă trei angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Sfântul Apostol Andrei” din Galaţi au fost confirmaţi astăzi cu infecţie cu coronavirus. Astfel, în acest moment, numărul cadrelor din acest spital care sunt contaminate şi internate în spitale a ajuns la 71.
Joi erau cazuri de COVID-19 în 9 secţii ale Spitalului Judeţean Galaţi, iar ast[zi sunt încă două compartimente afectate. Este vorba despre Terapie Intensivă şi Geriatrie.
Astfel, cazuri de infectare cu coronavirus sunt la Cardiologie – 22, Medicină Internă 2 – 28 de cazuri, la Chirurgie Generală, UPU, Oncologie, Urologie, Medicină Internă 1, Reumatologie, la Ambulatoriu de specialitate, ATI şi Geriatrie, fiind infectată, de asemenea, şi o liftieră.
Focar de COVID-19 la Spitalul din Galați: Activitatea în secţiile unităţii medicale se desfăşoară normal
Conducerea Spitalului Judeţean Galaţi anunţă că, deşi sunt infectaţi cu coronavirus 71 de angajaţi, majoritatea cadre medicale, activitatea în secţiile unităţii medicale se desfăşoară normal, deşi anevoios având în vedere numărul mare de specialişti care lipsesc.
În acest moment, în Spitalul Judeţean Galaţi sunt internaţi 361 de bolnavi, în toate secţiile unităţii. Probleme mari sunt şi la Unitatea de Primiri Urgenţe, iar conducerea spitalului îi roagă pe gălăţeni să respecte întocmai protocoalele stabilite.
„Vă aducem la cunoştinţă faptul că Serviciul UPU este supraaglomerat, iar personalul lucrează în condiţii foarte dificile. Facem un apel către populaţie să respecte normele sanitare şi să dea dovadă de conduită responsabilă, de seriozitate şi solidaritate pentru a depăşi cu bine această perioadă”, au anunţat reprezentanţii Spitalului Judeţean Galaţi.
Potrivit autorităţilor, în judeţul Galaţi mai sunt încă trei focare de Covid-19, la şantierul naval, la combinatul siderurgic şi în comuna Toflea. În total, în Galaţi sunt 1112 de cazuri confirmate şi 95 de decese provocate de virus.
Manager de spital, infectat cu COVID-19
Remus Mihalcea, managerul Spitalului Colentina, a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus, a confirmat, miercuri seara, Grupul pentru Comunicare Strategică. Remus Mihalcea conduce unul dintre cele mai mari spitale COVID din țară.
Remus Mihalcea, de profesie medic, este internat deja într-un spital din Capitală și primește tratament. El are simptome ușoare, dar a făcut febră. A fost făcută o anchetă epidemiologică și din câte se pare, managerul s-a infectat în afara spitalului.
În România, de la începutul pandemiei de coronavirus, peste 3.000 de cadre medicale s-au infectat cu noul coronavirus.
Asistentă, infectată cu noul coronavirus
Spitalul CFR Timişoara a anunţat că prima asistentă medicală a unității sanitare care a fost depistată cu COVID-19 va fi cercetată disciplinar, după ce nu a purtat echipament de protecţie şi nu a respectat recomandările în urma triajului epidemiologic.
La Spitalul CFR Timişoara, trei asistente şi patru pacienţi au fost depistaţi pozitiv cu COVID-19.
Reprezentanţii Spitalului CFR Timişoara afirmă, într-un comunicat de presă, că prima asistentă medicală infectată cu COVID-19 a încălcat normele şi procedurile privind gestionarea situaţiei eăidemiologice.
„Prima asistentă infectată a încălcat normele şi procedurile aduse la cunoştinţă, în ceea ce priveşte gestionarea situaţiei epidemiologice creată de coronavirus, nepurtarea echipamentului de protecţie, nerespectând recomandările în urma triajului epidemiologic, deşi a fost instruită şi avertizată în acest sens. Asistenta mediclă va fi cercetată disciplinar şi dacă se impune se va formula plângere penală împotriva acesteia pentru nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectiocontagioase, dacă au avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli”, se arată în comunicat.