Prima pagină » Coronavirus » Focar de Covid-19 la DSP Sibiu. Ce spun reprezentanții Prefecturii
Focar de Covid-19 la DSP Sibiu. Ce spun reprezentanții Prefecturii

Focar de Covid-19 la DSP Sibiu. Ce spun reprezentanții Prefecturii

08 dec. 2020, 09:12,
în Coronavirus

Este focar de Covid-19 la DSP Sibiu. Potrivit unei sesizări ajunse la redacția celor de la turnulsfatului.ro, la Direcției de Sănătate Publică Sibiu ar fi un focar de coronavirus. Până în momentul de față, un număr de aproximativ zece angajați fiind testați pozitiv cu noul coronavirus.

Cel care face sesizare atrage atenția și asupra faptului că o parte dintre angajații confirmați pozitiv au fost obligați să se prezinte la birou și să rămână pe durata unei zile, deplasarea la domiciliu fiind făcută cu mijloace de transport în comun.

Focar de Covid-19 la DSP Sibiu

Jurnaliștii de la turnulsfatului, au primit o sesizare pe adresa redacției în care era menționat faptul că la Direcției de Sănătate Publică Sibiu ar fi focar de COVID-19.

„Aș dori să vă aduc la cunoștință că în cadrul DSP Sibiu sunt la acest moment confirmați pozitiv Covid aproximativ 10 angajați ceea ce constituie un efectiv focar. Parte din cei confirmați în ultimele 2 zile au fost obligați să se prezinte la birou și să rămână pe toată durata zilei, deplasarea către domiciliu făcându-se cu mijloacele de transport în comun. […] Sper să puteți obține informații oficiale de la instituție, dacă apreciați că se impun verificări”, este scris în sesizare.

Reprezentanții Prefecturii Sibiu confirmă existența unui focar, opt persoane angajate DSP Sibiu fiind teste pozitiv. Ultimele două cazuri au fost confirmate în data de trei decembrie.

„În acest moment sunt pozitivi un număr de 8 persoane angajate în cadrul DSP Sibiu. Ultimele 2 cazuri din cadrul focarului au fost confirmate în data de 3 decembrie a.c.”, spune Andreea Ștefan, purtător de cuvânt al prefecturii.

În ceea ce privește posibilitatea ca angajați confirmați pozitiv să fi fost forțați să vină la serviciu pe perioada unei zile, reprezentanții prefecturii spun că este exclusă o astfel de variantă.

Carantina a fost prelungită în Sibiu

Carantină prelungită în Sibiu și în mai multe localități din județ. Totodată situația se prezintă cu mult mai rea cu cât a fost descoperit un focar de COVID-19 la DSP Sibiu.

„S-au aprobat 7 hotărâri care vizează solicitarea către Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenției de emitere a Ordinului Comandantului Acţiunii pentru prelungirea cu 7 zile, începând cu data de 07.12.2020 ora 05:00, a măsurii de carantină zonală în Municipiul Sibiu, localitatea Șelimbăr, orașul Cisnădie, orașul Tălmaciu, Municipiul Mediaș, orașul Avrig și localitatea Orlat”, a anunțat Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu, citată de Mediafax.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *