Prima pagină » Actualitate » Focar de COVID-19 la Căminul de vârstnici din Constanța. Zeci de oameni s-au infectat

Focar de COVID-19 la Căminul de vârstnici din Constanța. Zeci de oameni s-au infectat

23 sept. 2020, 09:16,
Cristian Zavastin, în Actualitate

Un focar de COVID-19 a fost depistat la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Constanța, după ce au fost confirmate 39 de cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2.

Dintre cei infectați, 32 sunt beneficiari ai serviciilor căminului iar 7 sunt angajați, precizează Prefectura Constanța. Aceștia sunt asimptomatici și au fost internați în spitalele din județ.

Focar de COVID-19 la Căminul de vârstnici din Constanța. Zeci de oameni s-au infectat

Cazurile au fost confirmate de la finele săptămânii trecute și până în prezent.

„Primul caz a fost confirmat săptămâna trecută, la un beneficiar al căminului, în urma unui control medical realizat la Spitalul Clinic Județean de Urgență, pentru altă patologie. Ulterior, au fost testați colegul de cameră al bătrânului, dar și două îngrijitoare, toate cazurile fiind pozitive”, spun reprezentanții prefecturii Constanța.

Au fost testate sute de persoane, angajați și rezidenți ai Centrului de îngrijire

După confirmarea primelor cazuri, DSP Constanța și conducerea căminului au luat hotărârea ca toate cele peste 300 de persoane, beneficiari și personal, să fie testate. Astfel, au mai fost confirmate alte 35 de persoane cu coronavirus.

După declararea focarului de COVID-19, la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Constanța au fost realizate acțiuni de nebulizare și dezinfecție a suprafețelor iar DSP Constanța a început o anchetă epidemiologică.

Focar de COVID-19 la un centru de îngrijire din Olt

Un focar de COVID-19 a fost depistat zilele trecute la un centru de îngrijire din Ol. Este vorba despre Centrul de Îngrijire și Asistență Spineni, din Slatina, județul Olt, unde nu mai puţin de 44 de persoane au fost depistate pozitiv cu noul coronavirus.

Dintre cele 44 de persoane depistate pozitiv cu COVID-19, 43 sunt beneficiari ai centrului și un angajat. În urma acestor cazuri, DSP Olt a declanșat o anchetă epidemiologică.

În plus, s-a dispus carantinarea centrului pentru o perioada de 14 zile, izolarea la locul de muncă a celor 34 de salariați prezenți în centru la declanşarea anchetei epidemiologice şi internarea tuturor cazurilor pozitive în cele două unităţi sanitare de profil (Secţie COVID-19 a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina şi Spital suport COVID-19: Spitalul Municipal Caracal).

Focar de COVID-19 la un centru de îngrijire din Olt: Centrul de Îngrijire și Asistență Spineni, în carantină 14 zile

De asemenea, s-a dispus restrângerea activităţii într-un pavilion pentru pacienţii şi personalul cu rezultat negativ, iar spațiile rămase libere vor fi decontaminate miercuri.

„S-a mai dispus carantinarea la domiciliu a personalului care a intrat în contact direct cu cazuri confirmate, care a fost investigat, sub supravegherea medicilor de familie și repetarea testării în ziua a VIII-a a tuturor persoanelor carantinate, atât în centru, cât şi la domiciliu”, declarat reprezentanții Prefecturii Olt.

Focar de COVID-19 la un centru de vârstnici din județul Cluj

Aproape 50 de persoane dintr-un centru de vârstnici din comuna Apahida, județul Cluj, au fost diagnosticate cu COVID-19. În acest caz fiind vorba de angajați ai instituției, dar și de beneficiari care au vârste cuprinse între 68 și 92 de ani.

Prefectul Cluului, Mircea Abrudean, a declarat că focarul a apărut la un centru de vârstnici – Casa Hermina din Dezmir, comuna Apahida.

„Din 54 de testați, 48 sunt pozitivi (rezidenți cu vârstele între 68-92 ani și personal angajat). În cursul zilei de azi (miercuri – n.r.) se va organiza evaluarea tuturor pozitivilor din punct de vedere clinic, paraclinic și imagistic, în vederea stabilirii conduitei terapeutice adecvate fiecărui pacient”, arată reprezentanții Prefecturii Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *