Focar de coronavirus la Spitalul Floreasca. Secţia Chirurgie II a Spitalului Floreasca a fost închisă pentru internări şi serviciul de gardă. Peste 15 oameni din rândul personalului secţiei au fost confirmaţi cu SARS-CoV-2.
Este focar de coronavirus la Spitalul Floreasca. Secţia Chirurgie II a celui mai mare spital de urgenţă din România a fost închisă pentru internări se pentru serviciul de gardă. Mai mult de 15 oameni din rândul personalului secţiei au fost confirmaţi cu noul coronavirus.
Focar de coronavirus la Spitalul Floreasca
Secţia Chirurgie ÎI de la Spitalul Floreasca are o capacitate de 50 de paturi. Pe secţiile de chirurgie ajung cazuri grave, din toată ţara.
Medicul Bogdan Oprită spune că activitatea este acum preluată de celelalte două secţii de chirurgie ale unităţii sanitare.
Mai multe rude ale angajaţilor din spital au spus că şefii unităţii medicale ar fi ascuns rezultatul pozitiv al unui pacient, însă conducerea spitalului infirma această informaţie.
O anchetă epidemiologica este acum în curs
O anchetă epidemiologica este acum în curs în spital, şi, cel mai probabil, când aceasta se va încheia, epidemiologii vor stabili şi care a fost sursă infecţiei.
„Acum secţia respectivă se ocupă de bolnavii care au fost testaţi şi care au ieşit negativi, şi de ei se ocupă personalul care a fost testat, pentru că întreg personalul secţiei şi al blocului operator aferent secţiei a fost testat. Din personalul respectiv au ieşit 15 asistente şi infirmiere plus un brancardier, adică 15 cu totul plus un brancardier şi un rezident au ieşit pozitivi, restul fiind asistente şi infirmiere din secţia respectivă. În momentul în care personalul va fi retestat a doua oară joi, conform planului de măsuri stabilit de nucleul de epidemiologie al spitalului, cei care vor ieşi în continuare negativi îşi vor relua treptat activitatea astel încât, dacă toate lucrurile merg ok, sâmbătă estimăm că secţia va fi redeschisa pentru activităţile de gardă”, a explicat Oprită, conform Agerpres.
Situaţie alarmantă şi la Direcţia de Sănătate Publică Prahova
Situaţie alarmantă la Direcţia de Sănătate Publică Prahova! Conform Prefecturii Prahova, şapte din cei 31 de angajaţi ai instituţiei au fost testaţi pozitiv cu coronavirus. Primul caz depistat a fost în cazul unei asistente care se afla în detaşare la ASSC Ploieşti. După ce a fost testată pozitiv, spaţiul de lucru a fost dezinfectat. 14 dintre contactii direcţi au fost testaţi.
„Dintre aceştia, şase au avut rezultate pozitive, patru fiind la personalul detaşat de la ASSC Ploieşti şi care avea activitate la call-center, iar celelalte două persoane sunt din rândul personalului DSP şi aveau activităţi de instruire şi supraveghere în departamentul amintit”, se arăta într-un comunicat al Prefecturii Prahova.
Contactii acestor persoane infectate au fost identificaţi şi izolaţi. De asemenea s-a efectuat dezinfectarea întregului spaţiu al Direcţiei de Sănătate Publică.Call-center-ul institutiie are activitatea redusă momentan.
Previziune sumbră despre coronavirus: „Va fi cu noi pentru totdeauna”
Noul coronavirus va fi, într-o formă sau alta, prezent pentru totdeauna, a declarat Sir Mark Walport, membru în Grupul de consiliere ştiinţifică pentru urgenţe a Guvernului Britanic.
După ce a spus că virusul ucigaş nu va dispărea din vieţile noastre, omul de ştiinţă a zis că va fi necesar ca oamenii să se vaccineze la intervare regulate de timp.
Toate aceste declaraţii şocante au venit în contextul în care conducerea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a spus că spera că pandemia să se încheie în decurs de doi ani, la fel cum a fost cazul gripei spaniole.
Mark Walport a spus că populaţiile mai dense şi călătoriile fac ca acest coronavirus să se răspândească mai uşor. În plus, populaţia lumii este acum mult mai numeroasă decât în 1918.
Pentru a controla pandemia, va fi necesară vaccinarea globală, însă Covid-19 nu va fi o boală precum pojarul, care poate fi eradicată prin vaccinare, a explicat el.
„Acesta este un virus care va fi cu noi pentru totdeauna, într-o formă sau alta, şi, aproape sigur, vor fi necesare vaccinări repetate. Aşadar, puţin asemănător cu gripa, va trebui ca oamenii să se vaccineze la intervale regulate”, a declarat Walport pentru BBC Radio 4.