Prima pagină » Actualitate » Focar de coronavirus la IPJ Satu Mare

Focar de coronavirus la IPJ Satu Mare

14 oct. 2020, 13:32,
Cristian ZAVASTIN în Actualitate

Focar de coronavirus la Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Satu Mare, unde cinci poliţişti au fost depistaţi cu COVID-19. Toate spaţiile IPJ Satu Mare au fost dezinfectate, a anunţat, miercuri, conducerea instituţiei.

„La nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare au fost declaraţi pozitiv, cu noul virus COVID-19, 5 poliţişti. Menţionam faptul că nu există un focar de infecţie, iar activitatea IPJ-ului nu a fost afectată. Toate spaţiile au fost dezinfectate şi se iau măsuri de protecţie împotriva infectării cu noul coronavirus“, au declarat reprezentanţii IPJ Satu Mare.

La nivelul judeţului au fost depistate, de la declanşarea pandemiei, 949 de cazuri de COVID-19, din care 515 vindecări şi 30 decese cauzate de coronavirus.

Încă două focare de COVID-19 în Iaşi

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi (DSP), a dat publicării lista cu încă două focare de COVID-19 în Iaşi. Se pare că la CNUD-EFCO OPERATIONS Iași, s-au mai descoperit încă 10 salariaţi.

În aceste condiţii, şantierul a fost închis, iar zona a intrat într-un proces de dezinfecţie. Angajaţii au o stare de sănătate bună, aceştia au fost evaluaţi din punct de vedere medical şi au fost trimişi în izolare la domiciliu.

Încă un angajat al Spitalului Clinic Militar a fost infectat cu COVID-19

Un angajat al Spitalului Clinic Militar a fost infectat cu COVID. Este vorba despre un îngrijitor care a contactat virusul din Wuhan. Inițial au fost confirmaţi trei angajaţi ai Spitalului Militar, toţi angajaţii au fost evaluaţi medical şi trimiși în izolare:

Direcția de Sănătate Publică Iași informează cu privire la actualizarea numărului de persoane confirmate cu noul coronavirus în cadrul a doua focare Covid-19 din Județul Iași:
1. SPITALUL CLINIC MILITAR de urgenţă „DR. IACOB CZIHAC” – a fost confirmat încă un salariat (un îngrijitor).
În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmaţi cu COVID-19 trei salariați (asistenți de farmacie).
Măsuri: Pozitivii au fost evaluați de medic infecționist și sunt izolați la domiciliu sau în spital.

Șantierul CNUD-EFCO OPERATIONS Iași a fost închis după ce încă zece angajaţi sunt infectaţi cu COVID-19

Se pare că în cele din urmă, activitatea şantierului CNUD-EFCO OPERATIONS Iași a fost sistata după ce încă 10 angajaţi au fost depistaţi pozitivi la infectarea cu COVID-19. Aceştia au fost evaluaţi din punct de vedere medical şi au fost trimiși în izolare la domiciliu. Starea de sănătate a acestora este, momentan, una stabilă:

” SOCIETATE COMERCIALĂ DIN IAȘI (confecții metalice) – au fost confirmaţi încă 10 salariaţi.
În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmaţi cu COVID-19 trei salariați.
Măsuri:
Personalul pozitiv a fost evaluat medical și izolat la domiciliu. S-a decis închiderea temporară a șantierului și dezinfecția spațiului comun (baracă).” se arată în comunicatul emis de DSP Iași.

Focar de COVID-19 în Prahova

Un focar de COVID-19 a fost depistat în Prahova. În ultimele 24 de ore, 15 copii şi adolescenţi au fost diagnosticaţi cu COVID-19, cel mai mare număr de la debutul pandemiei. Între timp, numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus a depăşit 7.000, iar numărul paturilor destinate bolnavilor cu COVID-19 scade, la Terapie Intensivă nefiind locuri libere.

Cu 110 noi diagnostice de COVID-19 stabilite în 24 de ore, judeţul Prahova a depăşit, conform raportării de luni, pragul de 7.000 de infectări de la începutul crizei sanitare, ajungând la 7.021 de bolnavi.

Dintre persoanele infectate cu SARS-CoV-2 la nivel judeţean, 242 au murit, cele mai recente patru decese fiind înregistrate duminică, în cazul unor pacienţi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 63 şi 70 de ani.

Prahova înregistrează şi un record local: 15 dintre pacienţii nou diagnosticaţi au vârste de până în 18 ani, aceasta fiind cel mai mare număr raportat la nivel judeţean în ceea ce priveşte îmbolnăvirile în rândul copiilor şi adolescenţilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`