Prima pagină » Local » Focar Covid-19 nou, în județul Iași. Alți angajați, testați pozitiv în trei focare existente după efectuarea anchetelor epidemiologice
Focar Covid-19 nou, în județul Iași. Alți angajați, testați pozitiv în trei focare existente după efectuarea anchetelor epidemiologice

Focar Covid-19 nou, în județul Iași. Alți angajați, testați pozitiv în trei focare existente după efectuarea anchetelor epidemiologice

19 oct. 2020, 13:55,
Elena Nicoleta BUJOR în Local

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a transmis noi informații privind apariţia unui nou focar Covid-19 în Judeţul Iaşi, luni, 19 octombrie 2020. În cadrul unui atelier de proiectare a unei societăți comerciale din județ s-au confirmat cu noul coronavirus nu mai puțin de 8 salariați. Aceștia au fost evaluați medical și izolați la domiciliu. De asemenea, ca măsuri luate în urma pozitivării se pot enumera dezinfecția spațiului și suspendarea activității pentru o perioadă de 14 zile.

„SOCIETATE COMERCIALĂ DIN JUDEŢUL IAŞI (atelier proiectare) – 8 salariaţi

Măsuri:

Personalul depistat pozitiv a fost evaluat medical şi izolat la domiciliu. S-a efectuat dezinfecţia spaţiului. Activitatea este suspendată pentru 14 zile”, potrivit DSP Iași.

Situația actualizată în cazul altor trei focare existente

Totodată, Direcţia de Sănătate Publică Iași transmite detalii privind actualizarea numărului de pacienți diagnosticați cu virusul SARS – COV – 2 în cadrul a trei focare Covid-19 din Judeţul Iaşi. În cadrul Ministerului Apărării Naționale, filiala Iași au fost confirmați alți doi salariați, iar inițial fiind cinci. Ca în cazul societății comerciale s-au luat aceleași măsuri de prevenire și stopare a răspândirii virusului Covid-19

„Entitate M.A.P.N. – au fost confirmaţi cu noul coronavirus încă doi salariaţi.

În cazul acestui focar (07.10.2020), iniţial au fost confirmaţi cu noul coronavirus 5 salariaţi.

Măsuri:

Doi salariaţi au devenit simptomatici şi la testare au fost depistaţi pozitivi. Salariaţii pozitivi au fost evaluaţi de medic infecţionist şi sunt izolaţi la domiciliu. S-au luat măsuri generale de prevenire a transmiterii”, potrivit DSP Iași.

La Institutul de Psihiatrie „Socola” Iași, în cadrul secției IV Acuți a mai fost confirmat un salariat, inițial fiind testați pozitiv 20 de persoane, dintre care patru pacienți și nu mai puțin de 16 cadre medicale din cadrul unității spitalicești.

„INSTITUTUL DE PSIHIATRIE „SOCOLA”IAŞI – Secţia IV acuţi: a fost confirmat incă  un salariat.

În cazul acestui focar (05.10.2020), iniţial au fost confirmaţi cu noul coronavirus 20 de  persoane (4 pacienţi şi 16 cadre medicale).

Măsuri:

La testarea de control a fost depistată pozitivă o asistentă medicală. Persoana depistată pozitiv a fost evaluată medical şi izolată la domiciliu”, potrivit sursei DSP Iași.

Ultimul focar, cel din cadrul unui centru de servicii sociale din Budăi, au mai fost diagnosticați cu virusul SARS – COV – 2 douăzeci de persoane, dintre care 6 beneficiari și 14 salariați.

„CENTRUL DE SERVICII SOCIALE BUDĂI: au fost confirmaţi cu noul coronavirus  incă 6 beneficiari şi 14 salariaţi.

În cazul acestui focar (05.10.2020), iniţial au fost confirmaţi cu noul coronavirus 21 beneficiari şi 8 salariaţi.

Măsuri:

La testare au mai fost depistaţi 6 beneficiari şi 14 salariaţi. Persoanele pozitive au fost evaluate de un medic. S-au luat măsurile de prevenire a infecţiei”, potrivit Direcției de Sănătate Publică Iași.

Situația cazurilor Covid-19 la Centrul de Servicii Sociale din Pașcani

Direcția de Sănătate Publică Iași a transmis duminică faptul că a fost nu mai puțin de 19 persoane au fost confirmate cu noul coronavirus în cadrul unui focar Covid-19 din Județul Iași.

„CENTRUL DE SERVICII SOCIALE ”M. SADOVEANU” PAȘCANI – au mai fost confirmate încă 19 cazuri pozitive (13 beneficiari şi 6 salariați).
În cazul acestui focar (10.10. 2020), iniţial au fost confirmaţi cu noul coronavirus 4 persoane (2 beneficiari și 2 salariați).

Măsuri:

În data de 17.10.2020 au mai fost depistați pozitivi 13 beneficiari și 6 angajați. Beneficiarii au fost izolați în centru iar angajații la domiciliu. Vor fi monitorizați prin medicul infecționist al Spitalului Pașcani.”, potrivit DSP Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *