Prima pagină » National » Focar COVID-19 la Spitalul Județean Galați: Numărul cadrelor medicale infectate a ajuns la 113
Focar COVID-19 la Spitalul Județean Galați: Numărul cadrelor medicale infectate a ajuns la 113

Focar COVID-19 la Spitalul Județean Galați: Numărul cadrelor medicale infectate a ajuns la 113

17 iul. 2020, 14:47,
Cristian ZAVASTIN în National

Focar COVID-19 la Spitalul Județean Galați. Numărul cadrelor medicale infectate cu COVID-19 de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Galaţi a ajuns la 113, cu şapte mai mult decât în urmă cu o zi, anunță astăzi Instituţia Prefectului Galaţi.

În aceste condiţii, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a hotărât ca tot personalul medical din unitatea spitalicească să fie testat, într-o perioadă de maximum şapte zile.

De la începutul evoluţiei epidemiei, în judeţ au fost înregistrate 203 cadre medicale pozitive, dintre care 113 sunt de la Spitalul Judeţean, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

Până în prezent, la nivelul judeţului Galaţi au fost efectuate 12.706 teste.

Focar COVID-19 la Spitalul Județean Galați: 106 cazuri, ieri

Ieri, la Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Apostol Andrei“ din Galați, erau 106 cadre medicale infectate cu COVID-19. În aceste condiții, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galați a hotărât ca tot personalul medical din unitatea spitalicească să fie testat, într-o perioadă de maximum şapte zile.

„Împreună cu membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă am hotărât ca tot personalul medical din Spitalul Judeţean să fie testat, într-o perioadă de maximum şapte zile. Direcţia de Sănătate Publică a elaborat programul de testare, urmează ca, în perioada următoare, Consiliul Judeţean să identifice şi să aloce banii pentru testarea întregului personal medical din spital”, a declarat prefectul de Galaţi, Gabriel Avrămescu.

Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Apostol Andrei“ din Galați se află în subordinea Consiliului Județean Galați. Prefectul județului, Gabriel Avrămescu, a spus că o echipă de patru epidemiologi de la Constanța a venit la Galați pentru a verifica modul în care spitalul este pregătit să treacă de această încercare. Specialiștii epidemiologi vor decide ce secții vor rămâne deschise, unde se poate muta activitatea lor și dacă se impun măsuri mai restrictive.

„În continuare se primesc pacienți. Nu intră niciun pacient fără să aibă test COVID efectuat. Analizăm dacă vom permite internările în continuare sau vom redirecționa pacienții către alte județe”, a precizat prefectul.

„Eu am fost informat că circuitele sunt funcționale, că nu sunt probleme. Și atunci se pune întrebarea: cum a ajuns COVID-ul în spital? Pentru că dacă avem și circuite și avem și echipamente, ori nu au fost respectate procedurile de lucru, ori cele de protecție au avut o problemă”, a spus Gabriel Avrămescu.

Cadre medicale, infectate la Hunedoara

Şapte asistente medicale şi o liftieră de la Spitalul Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” Hunedoara au fost depistate pozitiv pentru COVID-19, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) declanşând o anchetă epidemiologică în această situaţie.

„Este un focar COVID-19. Sunt cinci asistente de la secţia de Boli Infecţioase, una de la Reumatologie, o asistentă de la Dermatologie şi o liftieră. Se face o anchetă epidemiologică”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Hunedoara, Delia Băda.

Potrivit acesteia, în judeţul Hunedoara sunt 76 de persoane infectate cu COVID-19, dintre care 40 au refuzat internarea în spital. Cei 40 de bolnavi prezintă forme asimptomatice sau uşoare ale infecţiei şi sunt monitorizaţi de către medicii de familie.

Conform datelor comunicate miercuri de Grupul de Comunicare Strategică, de la începutul pandemiei în judeţul Hunedoara au fost consemnate 728 de cazuri de COVID-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`