Prima pagină » Actualitate » FMI nu vrea ca statul să suporte compenseze facturile la utilități
FMI nu vrea ca statul să suporte compenseze facturile la utilități

FMI nu vrea ca statul să suporte compenseze facturile la utilități

05 aug. 2022, 10:28,
în Actualitate

Este de noaptea minții reacția celor de la FMI care nu doresc ca statul să suporte cheltuielile ridicate la utilități. În contextul în care utilizatorii casnici înregistrează cheltuieli suplimentare la absolut toate produsele, iar salariile/pensiile au rămas la fel.

Ca fapt divers, România a avut cel mai mare cost mediu la energie din Uniunea Europeană. Asta în timp ce salariile românilor nici măcar nu pot fi comparate cu cele din vestul Europei.

FMI nu dorește compensarea facturilor la utilități

FMI consideră că o compensare a facturilor la utilități este un pas greșit, iar cetățenii trebuie să suporte costurile ridicate la energie. Motivul halucinant invocat de oficialii băncii este că în acest fel se promovează ”compensarea energiei”. Concret, guvernele europene, inclusiv cel din România trebuie să încurajeze, prin prețuri mari, conservarea energiei de către utilizatorii casnici

”Având în vedere că pentru o perioadă de timp combustibilii fosili vor rămâne scumpi, guvernele ar trebui să lase prețurile cu amănuntul să crească pentru a promova conservarea energiei, protejând în același timp gospodăriile mai sărace”, este de părere Fondul Monetar Internațional, conform dcnews.

Totuşi, cei din FMI consideră că gospodăriile sărace trebuie protejate în fața avalanșei de prețuri din ultima perioadă. Desigur, nu este precizat ce înseamnă o gospodărie săracă din punctul de vedere al FMI. Mai ales că o bună parte dintre români trăiesc în sărăcie lucie. În analiza celor de la FMI se arată că în 2022, viața europenilor este vizibil mai scumpă decât în precedenții ani. Aceștia arată că preţurile la petrol, cărbune și gaze naturale s-au dublat, ba chiar a crescut de 7 ori dacă e să vorbim despre gaze. Germania a înregistrat o triplare la consumatorii casnici:

”Creșterea prețurilor la energie a crescut considerabil costurile vieții pentru europeni. De la începutul anului trecut, prețurile petrolului la nivel mondial s-au dublat, prețurile cărbunelui aproape s-au dublat și prețurile la gazele naturale europene au crescut de aproape șapte ori”, a notat FMI.

Guvernele mențin prețurile mari prin eliminarea taxelor și subvenții

FMI consideră că prețurile mari se vor menţine dacă guvernele europene practică plafonarea lor, elimină taxe sau acordă subvenții. FMI consideră că este greșit şi ajutorul dat de stat companiilor, iar astfel de politici nu sunt de dorit. Reprezentanții Fondului Monetar Internațional fac referire în special la ajutorul statului către companii în ceea ce privește costurile la combustibil:

” Guvernele nu pot preveni pierderea venitului național real care rezultă din șocul raporturilor comerciale. Acestea ar trebui să permită că creșterea totală a costurilor combustibililor să fie transferată către utilizatorii finali, pentru a încuraja economisirea energiei și renunțarea la combustibilii fosili. Politica ar trebui să treacă de la un sprijin cuprinzător, cum ar fi controlul prețurilor, la ajutor direcționat, cum ar fi transferurile către gospodăriile cu venituri mai mici, care suferă cel mai mult din cauza facturilor mai mari la energie”, conchid cei de la FMI.

Interesant este faptul că reprezentanții FMI oferă astfel de sfaturi care duc la o adâncire a crizei și la o adâncire a sărăciei în special în țările este europene. Oricum, FMI a oferit multe astfel de sfaturi care nu sunt populare. Guvernul din România trebuie să sprijine facturile românilor pentru că există riscuri uriașe în ceea ce privește asigurarea minimului necesar de supraviețuire.

Bugetul.ro
Marele zăcământ de petrol ascuns în „măruntaiele” României. Locul în care a fost găsită o adevărată „comoară” de petrol și gaze naturale este surprinzător
redactia.ro
Cum a murit, de fapt, Rareș Ion, dealerul lui Vlad Pascu. Fratele lui a făcut dezvăluiri cutremurătoare
Bugetul.ro
S-a terminat pentru ANPC și Cristian Popescu Piedone. Decizia justiției confirmă eșecul autorității în procesele contra marilor bănci din România
a1.ro
Paște 2025: Tradiții și obiceiuri în Joia Mare. Ce nu e bine să faci pe 17 aprilie
Playtech.ro
Temperatura la care trebuie copt cozonacul ca să nu se ardă deasupra. La câte grade trebuie setat cuptorul electric sau pe gaz
observatornews.ro
Sfânta şi Marea Miercuri din Săptămâna Patimilor. Tradiţii şi obiceiuri în ziua în care Iisus a fost trădat de Iuda
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
O nouă escrocherie face victime. ANAF îi avertizează pe români
SportpeSurse
Prima arestare în cazul Boupendza! Tulburător! Cine este principalul suspect
Playtech.ro
Pască gata în 5 minute. Ai nevoie de un blender şi de o tavă rotundă
Dailybusiness.ro
Vouchere de vacanță 2025. Guvernul aprobă normele de accesare! Ce trebuie să facă bugetarii pentru decontare
RomaniaTV
Oana Roman, NERVOASĂ pe Calina. Fiica Catincăi, în centrul unui mare scandal. Mătușa ei dă de pământ cu ea: Am tolerat prea mulți ani această situație
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Ministrul Muncii, anunţ de ultimă oră pentru angajaţi şi angajatori
redactia.ro
Zodiile binecuvântate în Joia Mare. Sunt sub protecție divină
ego.ro
Anca Alexandrescu, de nerecunoscut! În aceste imagini, îți e greu să-ți dai seama că ea este FOTO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
16 aprilie 2025
16 aprilie 2025