Prima pagină » Informații utile » Fluturi de noapte în casă. Cum scăpăm de aceste insecte dar și ce semnifică apariția lor

Fluturi de noapte în casă. Cum scăpăm de aceste insecte dar și ce semnifică apariția lor

05 iul. 2024, 09:38,
BZI.ro, în Informații utile

Acești fluturi nu sunt cu adevărat dăunători, întrucât nu prezintă vreun risc pentru oameni, alimente sau haine. Însă, prezența lor poate fi deranjantă. Cu toate astea, omizile lor pot prezenta un real risc. Există câteva metode eficiente de a scăpa de fluturii de noapte în casă.

Cum combatem apariția fluturilor de noapte în casă

Chiar dacă fluturii nu prezintă un risc în sine, omizile da. Aceștea se hrănesc cu plante leguminoase de tipul salată, morcovi, ceapă, varză etc., dar și cu fructe. Pentru a recunoaște aceste larve, trebuie să observați  forme neregulate pe frunze, tulpini, rădăcini și bulbi, cauzate de modul lor de a se hrăni.

Astfel, dacă bănuiți că vă confruntați cu fluturi de noapte sau larvele lor, acordați atenție frunzelor de acasă. De asemenea, puteți observa și urme de excremente, dar și urme lăsate de omizi pe sol.

O primă modalitate de combatere este instalarea unor plase de țânțari la geamuri. Acestea vor ține la o parte orice tip de insectă de a intra în locuința dumneavoastră.

De asemenea, există și anumite tipuri de insecticide care vă pot rezolva problema. Dacă găsiți omizi, recomandat este să le îndepărtați cu mână, purtând neapărat mănuși.

În ceea ce privește grădina, trebuie să ne asigurăm că solul este afânat în mod regulat, udat bine și curățat de buruieni. De altfel, aceste insecte se feresc de prădători naturali cum ar fi gândacii răpitori, viespi, cârtițile, lilieci și arici.

Dacă aveți culturi mixte, roșiile și țelina țin la distanță dăunătorii de acest tip, datorită mirosului lor puternic. De asemenea, găinile ciugulesc pământul în căutare de omizi.

Ce semnifică apariția acestor insecte în casă

Fluturii de noapte au, în general, culoarea gri și au avergura aripilor de aproximativ 4-5 centimetri. În ceea ce privesc omizile, acestea ajung la 5 cm lungime și sunt de culoare verde-gri și prezintă peri.

Atât fluturii, cât și larvele acestora sunt activi pe timpul nopții. O femelă adult poate până la 80 de ouă, până la jumătatea verii, ouă care eclozează în câteva zile.

Apariția unui fluture poate însemna un semn de la univers și, de obicei, semnifică schimbare, lucruri noi și evoluție. Un fluture poate apărea pentru a-ți aminti că, în orice fel de schimbare te afli, totul va fi bine.

De regulă, fluturii negri sau fluturii de noapte sunt asociați cu interpretări negative. Aceștia pot prezice ori boală, ori moarte. Însă dacă o persoană este tânără și plină de energie, prezența fluturelui poate fi interpretată ca un avertisment că ar trebui să se gândească pentru ce trăiește.

Dacă fluture se află în capul patului, sus, acesta amintește că lumea este temporară, inclusiv oamenii. Nimeni nu știe când va veni sfârșitul, important este să trăim corect și etic.

Dacă fluturele se așează pe umărul unei persoane, asta prevestește probleme de sănătate. Acest semn poate indica că ai nevoie de odihnă.

Fluturii de noapte în casă nu reprezintă neapărat ceva rău, aceștia pot veni pentru a ne aminti să fim conștienți că viața este trecătoare și trebuie să ne bucurăm de ea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *