Prima pagină » Actualitate » Florinel Coman, condamnat la închisoare cu suspendare. Fotbalistul a condus cu un permis fals, cumpărat din Ucraina
Florinel Coman, condamnat la închisoare cu suspendare. Fotbalistul a condus cu un permis fals, cumpărat din Ucraina

Florinel Coman, condamnat la închisoare cu suspendare. Fotbalistul a condus cu un permis fals, cumpărat din Ucraina

03 sept. 2024, 10:00,
în Actualitate

Florinel Coman, atacant al echipei naționale de fotbal, a fost condamnat definitiv de Judecătoria Lehliu Gară la 11 luni de închisoare cu suspendare pentru conducerea unui autovehicul cu un permis fals, cumpărat din Ucraina.

„În temeiul art. 38 Cod pen. rap. la art. 39 alin. 1, lit. b) Cod pen. aplică inculpatului Anonimizat 1 (n.r. Florinel Coman) pedeapsa rezultantă a închisorii de 11 luni (determinată ca urmare a adăugării la pedeapsa cea mai grea, a închisorii de 9 luni, a unei treimi din celelalte pedepse, respectiv 1/3 din 6 luni -2 luni)”, se arată în decizia instanței.

Florinel Coman, condamnat la închisoare cu suspendare. Sentința este definitivă

Incidentul a avut loc în februarie 2021, când Coman a fost surprins de poliție pe Autostrada A2, circulând cu o viteză de 165 km/h. La solicitarea documentelor, fotbalistul a prezentat un permis „internațional”, aparent emis de autoritățile ucrainene.

Ancheta a fost îngreunată de războiul din Ucraina, deoarece autoritățile române nu au primit răspunsuri la solicitările de verificare a autenticității permisului. În lipsa acestor informații, investigația a stagnat o perioadă. Între timp, alte cazuri similare, cum ar fi cel al interlopului Mircea Băluș, au fost soluționate în instanțele din România, cu condamnări la închisoare cu executare.

În aprilie 2024, Coman a admis că permisul era fals și că l-a achiziționat online pentru suma de 1.500 de euro. În urma recunoașterii faptelor, pe 22 aprilie, instanța l-a condamnat la 11 luni de închisoare cu suspendare pentru trei infracțiuni: conducere fără permis, uz de fals și complicitate la fals în acte oficiale, conform Gândul.

Fotbalistul a fost obligat să presteze 30 de zile de muncă în folosul comunității la Direcția Educație Cultural – Sportivă și Îngrijiri Comunitare din Voluntari. De asemenea, trebuie să se prezinte periodic la Serviciul de Probațiune Ilfov, să notifice orice schimbare de domiciliu sau deplasare care depășește 5 zile și să urmeze un program de reintegrare socială. Totodată, Coman trebuie să plătească cheltuieli judiciare de 1.000 de lei.

După recenta sa transferare la clubul Al-Gharafa din Qatar, Coman a solicitat instanței să fie scutit de obligația de a se prezenta la Serviciul de Probațiune, motivând că are angajamente contractuale cu echipa sa din Orientul Mijlociu.

Fotbalistul se află de câteva luni în Qatar

Florinel Coman (26 de ani) se află deja de două luni în Qatar, unde s-a stabilit împreună cu soția sa, Ioana Timofeciuc, și fiica lor, Kasia, după transferul la echipa Al-Gharafa.

Deși adaptarea micuței Kasia în Qatar nu a fost ușoară, conform declarațiilor mamei sale, Ioana Timofeciuc, care a menționat recent că fiica lor „plânge isteric, se supără din orice, respinge ceilalți copii, se trezește noaptea țipând și are un somn agitat”, Florinel Coman pare să fie mulțumit de noua sa viață.

Într-un interviu acordat pentru Digi Sport, după ce s-a întors la echipa națională, Coman a spus că totul decurge bine în Qatar, atât pe plan fotbalistic, cât și în viața de familie.

„E ok, mă simt bine, sunt pe drumul cel bun. Mă bucur că am reușit să înscriu, asta îmi doream, să o fac cât mai repede, ca să mă acomodez mai ușor.

M-au impresionat multe lucruri, e frumos aici, foarte bine pentru familie și pentru copii. Colegii m-au ajutat mult cu adaptarea. E perfect”, a spus Florinel Coman.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`