Prima pagină » Sport » Florinel Coman, cel mai valoros fotbalist din Liga I de fotbal. Alex Cicâldău și Valentin Mihăilă, creșteri spectaculoase. Cum arată Top 20
Florinel Coman, cel mai valoros fotbalist din Liga I de fotbal. Alex Cicâldău și Valentin Mihăilă, creșteri spectaculoase. Cum arată Top 20

Florinel Coman, cel mai valoros fotbalist din Liga I de fotbal. Alex Cicâldău și Valentin Mihăilă, creșteri spectaculoase. Cum arată Top 20

07 aug. 2020, 02:00,
BZI.ro, în Sport

Transfermarkt a actualizat cotele de piață ale jucătorilor din Liga I, iar Florinel Coman este cel mai valoros fotbalist.

Publicația Transfermarkt a actualizat cotele de piață ale jucătorilor din Liga 1, ieri, imediat după încheierea sezonului competițional din România, iar Florinel Coman este considerat cel mai valoros fotbalist din Liga I de fotbal.
După ce au existat scăderi importante în timpul pandemiei de coronavirus, cotele fotbaliștilor au început din nou să fie în creștere, cu mici excepții.

Florinel Coman, cel mai valoros fotbalist din Liga I

În ierarhia întocmită de transfermarkt.com, cel mai valoros fotbalist din Liga I de fotbal rămâne Florinel Coman (22 de ani). Extrema stângă de la FCSB este cotată la 5,5 milioane de euro, după cele 15 goluri și 11 pase decisive din stagiunea recent încheiată.
Pe poziția secundă a urcat Alexandru Cicâldău (23 de ani), mijlocașul Universității Craiova, a cărui valoare e estimată acum la 5 milioane de euro – o creștere de un milion. Fotbalistul care s-a luptat pentru titlu până în ultima rundă ar fi aproape de mai multe echipe importante din străinătate. Podiumul este completat de un alt jucător de la FCSB, Dennis Man (21 de ani). Extrema dreaptă din Arad stagnează la 5 milioane de euro.
De o creștere spectaculoasă a mai beneficiat Valentin Mihăilă (20 de ani). Fotbalistul Craiovei se află pe locul 6 în această ierarhie, cota sa ajungând la 2,5 milioane de euro, de la 1,3 milioane, cât era în aprilie.

TOP 20 cei mai valoroși fotbaliști din Liga 1

1. Florinel Coman (FCSB) – 5,5 milioane de euro
2. Alexandru Cicâldău (Universitatea Craiova – 5 milioane de euro
3. Dennis Man (FCSB) – 5 milioane de euro
4. Billel Omrani (CFR Cluj) – 2,8 milioane de euro
5. Cristian Manea (CFR Cluj) – 2,7 milioane de euro
6. Valentin Mihăilă (Universitatea Craiova – 2,5 milioane de euro
7. Constantin Budescu (Astra Giurgiu) – 2,4 milioane de euro
8. Florin Tănase (FCSB) – 2,2 milioane de euro
9. Nicușor Bancu (Universitatea Craiova) – 2 milioane de euro
10. Denis Alibec (Astra Giurgiu) – 1,9 milioane de euro
11. Andrei Burcă (CFR Cluj) – 1,8 milioane de euro
12. Elvir Koljic (Universitatea Craiova) – 1,8 milioane de euro
13. Damjan Djokovic (CFR Cluj) – 1,7 milioane de euro
14. Darius Olaru (FCSB) – 1,6 milioane de euro
15. Alexandru Păun (CFR Cluj) – 1,5 milioane de euro
16. Mihai Bordeianu (CFR Cluj) – 1,4 milioane de euro
17. Gabi Iancu (FC Viitorul) – 1,3 milioane de euro
18. Bradley de Nooijer (FC Viitorul) – 1,2 milioane de euro
19. Virgil Ghiță (FC Viitorul) – 1,2 milioane de euro
20. Mirko Pigliacelli (Universitatea Craiova) – 1,2 milioane de euro

Florinel Coman și Dennis Man, în inferioritate față de un fotbalist al Craiovei

Patronii grupărilor din campionatul României încearcă să-și vândă vedetele în străinătate pe sume foarte mari, însă nicio echipă din Liga I nu a mai reușit vreun transfer răsunător.
Fotbaliști precum Dennis Man, Florinel Coman, Valentin Mihăilă și Alex Cicâldău sunt doriți de echipe de afară, dar nicio mutare nu s-a mai concretizat, deși investitorii formațiilor la care evoluează cei patru, Gigi Becali (FCSB) și Mihai Rotaru (Universitatea Craiova) nu și-au pierdut speranța.
Într-un interviu pentru Digi Sport, Victoraș Astafei, jucător la un înalt nivel de peste 15 ani, a declarat că Alex Cicâldău deține cele mai mari șanse să plece afară pe o sumă mare. Întrebat de reporter cine ar putea fi transferat cu peste 10 milioane de euro, Astafei, atacant la CSM Reșița, și-a expus opinia.

„Îmi plac toți patru și, în opinia mea, toți pot să aducă acești bani în Romania. Însă cred că Cicâldău a devenit cel mai matur în momentul de față”, a declarat Astafei

Mihai Rotaru: „Vrem să-l mai ținem un an”

Mihai Rotaru spune că fotbalistul echipei sale ar mai putea rămâne un sezon în Bănie.

„Cicâldău este unul dintre cei mai valoroși jucători români la ora actuală. Dacă nu chiar cel mai valoros, dar nu vreau să jignesc pe nimeni. Vrem să-l mai ținem un an. Pe lângă un jucător extraordinar, este și un caracter extraordinar. Noi vrem să atacăm grupele Europa League cu aceeași formație.

Nu ne facem planuri să vindem ceva. Vom vedea la momentul potrivit. Noi nu facem transferuri înainte de a le finaliza. După devenim penibili. Începem să spunem că batem palma cu cineva și peste trei zile nu mai pleacă”, a declarat Mihai Rotaru, miercuri după-amiaza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *