Prima pagină » Local » Florin Țăpusă, fostul viceprimar al Hârlăului, reținut pentru 24 de ore pentru șpagă
Florin Țăpusă, fostul viceprimar al Hârlăului, reținut pentru 24 de ore pentru șpagă

Florin Țăpusă, fostul viceprimar al Hârlăului, reținut pentru 24 de ore pentru șpagă

18 iun. 2024, 14:03, 5 ,
în Local

Florin Țăpusă, fostul viceprimar al Hârlăului, a fost reținut pentru 24 de ore de procurorii Direcției Naționale Anticorupție după ce a fost prins în flagrant de șpagă.

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial laşi au dispus punerea în mişcare a acțiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 17 iunie 2024, a inculpatului T.F. pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență.

În ordonanţa procurorilor se arăt că, în cauză există date şi probe care conturează următoarea stare de fapt:
În perioada 18 mai – 17 iunie 2024, inculpatul T.F., direct sau prin intermediar, ar fi pretins de la o persoană (martor în cauzã) suma de 90.000 euro, ulterior aceasta fiind diminuată la 80.000 euro, pentru a-şi trafica presupusa influență pe care ar fi lăsat sã se creadã că ar avea-o asupra primarului unei comune de pe raza judeţului laşi şi că-l va determina pe acesta să-i concesioneze martorului o suprafaţă de teren în vederea edificării unui abator/fermă de animale.

De asemenea, inculpatul i-ar mai fi promis persoanei respective că-i va determina pe funcţionarii unor instituţii publice cu atribuţii de avizare, autorizare şi control sã îndeplinească/sã urgenteze acte ce intrau în atribuţiile de serviciu în scopul emiterii autorizaţiilor necesare realizării obiectivului menţionat mai sus.
În contextul menţionat mai sus, la data de 17 iunie 2024, inculpatul a primit de la persona respectiv o primã transă, în cuantum de 30.000 euro, din suma pretinsã iniţial, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

Inculpatului T.F. i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penală.
La data de 18 iunie 2024, inculpatul urmează sã fie prezentat Tribunalului laşi, cu propunere de arestare preventiv pentru 30 de zile.
În cauzã procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcţiei Generale Anticorupţie şi din partea Brigăzii de Operaţiuni Speciale laşi.
Facem precizarea că punerea n mişcare a actinii penale este o etapã a procesului penal reglementat de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, sã intrângã principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se arată în comunicatul remis de DNA.

Comentarii
  • Interesant cum în jurul primarului Hrițcu Gheorghe se învârt multe necunoscute publicului! Terenurile loturi de casă de la vechiul gater Scobinți, vândute cu bani grei de Călinel Rugină, Anda – Lina, ANM Moldova etc… Hriscu denunțător sub acoperire/interpunere, acum teren pentru abator! Multe necunoscute, deocamdată!

  • Costel sportivul

    Dacă primarul știa de combinație, vorbim de Trafic de influență, dacă nu, vorbim de înșelăciune din partea lui Țepușă. O fi primarul denunțătorul?

  • cetateanul din harlau

    daca cercetati mai bine, gasiti si alte lucruri murdare facute de acest individ. tot harlaul stie, dar nu vorbeste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`