Prima pagină » Actualitate » Florin Roman va depune plângere penală pentru agresiune fizică după scandalul din Parlament – VIDEO
Florin Roman va depune plângere penală pentru agresiune fizică după scandalul din Parlament - VIDEO

Florin Roman va depune plângere penală pentru agresiune fizică după scandalul din Parlament – VIDEO

09 sept. 2021, 17:43,
Elena Nicoleta Bujor, în Actualitate

Vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Roman, a afirmăat astăzi, 9 septembrie 2021, că va depune o plângere penală împotriva parlamentarilor de la AUR și USR-PLUS care l-au înlăturat cu forța de la conducerea ședinței de plen dedicată citirii moțiunii de cenzură împotriva Guvernului PNL.

„Voi depune plângere penală pentru huliganism și distrugere de documente oficiale, impotriva celor din coaliția toxica USR-AUR, care in timpul sedintei plenului reunit, m-a blocat prin forța, huliganism, injurii și agresiune fizica sa îmi exercit mandatul constituțional!”, a scris Roman pe Facebook, la scurt timp după incident.

„Solicit demisia presedintei Senatului pentru ca a încurajat actele de huliganism! Și pentru ca a comis un nou abuz constituțional! Noua alianța toxica USR -AUR a demonstrat azi imaginea unei Romanii care ar putea fi condusă de politicieni iresponsabili!”, a mai spus Roman.

„Conform regulamentului, ședințele plenului reunit sunt conduse alternativ, de președinții Camerei Deputatilor sau al Senatului, iar de azi de la ora 16,00, conform deciziei publicate in Monitorul Oficial, mi-au fost încredințare atribuțiile președintelui Camerei Deputatilor! Ultimele doua sedinte de plen reunit au fost conduse de președinta (încă) a Senatului, Anca Dragu. Era evident rândul CD, motiv pentru care mi-a și fost înmânat desfășurătorul de ședința!”, a precizat Roman.

Anca Dragu, președintele Senatului, despre Florin Roman

Președintele Senatului, Anca Dragu, l-a acuzat pe Florin Roman că a încercat să uzurpe conducerea şedinţei plenului reunit în care s-a citit textul moțiunii de cenzură inițiată de USR PLUS și AUR.

„Nu m-am aşteptat la o asemenea încercare de preluare a puterii, este ceva de neimaginat, dumnealui se ţinea efectiv de microfon”, a declarat, șefa Senatului.

Anca Dragu a ținut să afirme că NU se aștepta la un astfel de lucru.

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Roman (PNL), căruia preşedintele Camerei Ludovic Orban i-a delegat atribuţiile, nu a fost lăsat să conducă şedinţa, fiind luat cu forța de la tribună. Şedinţa de plen a fost condusă de preşedintele Senatului, Anca Dragu.

Cei din USR PLUS și AUR au spus că potrivit Regulamentului, Roman este doar un locțiitor cât timp șeful Camerei este absent, astfel că ședința trebuie condusă de președintele Senatului.

„Bă mafiotule, nu auzi când vorbesc cu tine?”, i-au strigat parlamentari AUR lui Roman, cerându-i să dea microfonul Ancăi Dragu.

George Simion, despre incidentul cu Florin Roman

Liderul AUR, George Simion, a spus că este regulamentar și constituțional felul în care vicepreședintele Camerei Deputaților a fost înlăturat cu forța de la conducerea ședinței de joi a plenului reunit.

„A fost nevoie de intervenţia chestorilor pentru a reinstaura ordinea. Domnul Roman şi-a înşuşit calităţi care nu îi aparţineau. Nu trebuia să conducă o şedinţă de plen. A fost delegat să îi locul lui Orban, dar nu a fost delegat din punctul de vedere al ierarhiei, preşedintele Senatului e peste vicepreşedintele Camerei Deputaţilor. Ocupa un scaun care nu i se cuvenea, o să aibă o plângere penală din partea noastră pentru uzurpare de calităţi oficiale. El trebuie să cedeze microfonul. Chestorii îşi fac datoria, dacă lângă Roman e preşedintele Senatului, preşedintele Senatului trebuie să prezideze şedinţa”, a afirmat Simion.

Întrebat dacă s-ar mai putea întâmpla episoade similiare, liderul AUR a răspuns afirmativ: „Este posibil ca in continuare sa se respecte Constitutia si Regulamentele, adica chestorii sa isi faca datoria”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *