Prima pagină » National » Florin Roman, soluție pentru scandalul din cadrul coaliției de guvernare: „Varianta unui guvern minoritar”
Florin Roman, soluție pentru scandalul din cadrul coaliției de guvernare:

Florin Roman, soluție pentru scandalul din cadrul coaliției de guvernare: „Varianta unui guvern minoritar”

01 sept. 2021, 22:27,
în National

Deputatul Partidului Național Liberal și vicepreședintele Camerei Deputaților Florin Roman a afirmat că liberalii, în cazul în care USR PLUS se retrage de la guvernare, au ca opțiune un guvern minoritar.

Această declarație vine pe fondul declarației făcute de Dan Barna după demiterea lui Stelian Ion, ministrul Justiției. Acesta a solicitat ca Florin Cîțu să plece din funcția de premier.

„Gălăgioși colegii noștri, după un remarcabil scor de 15%, dânșii reprezintă toată dreapta în România și că dânșii au câștigat alegerile. Vor da socoteală în fața electoratului pentru părăsirea guvernării. Eu îmi amintesc din 2018 până în alegerile parlamentare am mai lideri de grup la Camera Deputaților, unde cu 20% în Parlament trebuia să susținem un guvern liberal după moțiunea de cenzură împotriva doamnei Dăncilă.

În această situație nu există decât varianta unui guvern minoritar. Dar eu cred că mai sunt oameni responsabili, nu numai actori de teatru care aruncă diverse etichete: se fură, se face, se drege. Dacă ați și prezenta probe în acest sens ar fi extraordinar”, a declarat Florin Roman la Antena 3.

Dan Barna, liderul USR PLUS, a declarat după remanierea lui Stelian Ion din funcția de minsitru al Justiției că Florin Cîțu nu poate conduce Guvernul și că a făcut abuz de putere prin deciziile luate.

„Florin Cîțu a arătat în această seară că nu poate conduce nimic. Cu atât mai puțin un Guvern. Abuzul de putere, deciziile luate noaptea ca hoții nu sunt marca înregistrată a lui Liviu Dragnea. Iar Florin Cîțu a arătat că e mai rău decât Dragnea. Și asta pentru că înșală cu cinism și rea voință așteptările unui electorat care a cerut altceva. Florin Cîțu trebuie să plece”, a scris Barna pe Facebook.

Florin Cîțu: „Nu voi accepta în Guvernul României miniștri care să se opună modernizării României”

Florin Cițu a susținut miercuri, 1 septembrie 2021, declarații  de presă. În contextul politic actual, acesta l-a revocat pe minsitrul Justiției, Stelian Ion. Interimar  va fi Lucian Bode.

”Am luat o decizie necesară. Am trimis președintelui României cererea de revocare din funcția de ministru al Justiției a domnului Stelian Ion. Nu voi accepta în Guvernul României miniștri care să se opună modernizării României”.

Ștelian Ion este un ministru care, din nefericire, nu a reușit să impună în coaliție, nu a reușit să își ducă la bun sfârșit proiectele. Exemplul este desființarea secției speciale, care nici după 8 luni de mandat nu a fost desființată. A bloca activitatea Guvernului, doar pentru că nu ești de acord să dezvolți comunitățile, înseamnă încălcarea mandatului dat de Parlament prin programul de guvernare”, a declarat Florin Cîțu.

Florin Cîțu a făcut apel la USR-PLUS să nu iasă de la Guvernare.

Interimar la Justiție va fi Lucian Bode.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *