Prima pagină » Sport » Florin Prunea a dat în judecată clubul Dinamo pentru a primi cele 9 salarii neachitate! La mijloc este vorba despre 45.000 de euro
Florin Prunea a dat în judecată clubul Dinamo pentru a primi cele 9 salarii neachitate! La mijloc este vorba despre 45.000 de euro

Florin Prunea a dat în judecată clubul Dinamo pentru a primi cele 9 salarii neachitate! La mijloc este vorba despre 45.000 de euro

16 iun. 2020, 04:00,
BZI.ro, în Sport

Florin Prunea a dat în judecată clubul Dinamo pentru a primi 9 salarii neachitate, în sumă totală de 45.000 de euro. Lui Florin Prunea i s-a încheiat contractul și spune că avocații săi s-au adresat azi instanțelor pentru plata salariilor restante

Florin Prunea nu mai este președintele lui Dinamo. Fostul oficial al „câinilor roșii” s-a despărțit sâmbătă de club spune că a dorit o despărțire amiabilă prin plata restanțelor salariale, dar n-ar fi găsit înțelegere.
Lui Florin Prunea i s-a încheiat contractul și spune că avocații săi s-au adresat azi instanțelor pentru plata salariilor restante. Ar fi vorba de 9 luni în care nu a fost plătit și solicită 45.000 de euro.

„Am avut o discuție cu avocatul clubului înainte de a pleca. În care am încercat, așa, o înțelegere pe cale amiabilă pentru că e urât să ne dăm în judecată și să ajungem prin instanță. Dar chiar nu știu, avocații sunt cei care se ocupă, le-am dat documentele și ei știu. Lucrurile sunt simple, e vorba de drepturile financiare pe perioada în care eu am activat ca președinte. Aș fi vrut să ajung la o înțelegere amiabilă, așa era corect. De obicei nu regret deciziile luate.

Dar din păcate am picat în mijlocul unui război civil care nu era al meu și m-am simțit folosit și asta mă doare. În rest, știam unde vin. Dar, în schimb, când le dădeau foc pe acolo și erau cu bomba sub ușă eu am fost cel care a încercat, așa, s-o dezamorsez. Dar, din păcate, mi-am făcut și o grămadă de dușmani, m-am certat și cu o parte a suporterilor pentru că am ținut partea antrenorului de la vremea respectivă, Neagoe, și a băieților. De altfel, așa cum fac tot timpul la echipele unde mă duc. Îmi pare rău că nu am reușit să țin echipa departe de aceste probleme care la un moment dat ne sufocau”, a spus Florin Prunea.

Florin Prunea contestat puternic de suporterii de la clubul Dinamo

Alexandru Anghel, membru în boardul Doar Dinamo București, asociația suporterilor dinamoviști ce luptă pentru a scoate echipa din criza financiară, a comentat decizia fostului oficial al roș-albilor, contractul lui Prunea fiind încheiat la data de 13 iunie.

„Ce ar mai fi de spus despre Prunea? Ce am putea să facem? Este decizia dânsului, nu s-a consultat cu nimeni, așa cum nu a făcut-o niciodată. Ne-am uitat și noi pe portal și am fost total șocați. El spune că a venit aici pentru Dinamo, iar apoi a dat în judecată clubul. A spus mereu că nu va pleca fără bani, dar nimeni nu i-a cerut asta. Fiecare lucrează pentru bani. El a zis că a venit din dragoste pentru Dinamo, dar asta e! Fiecare decide pentru el. Cum ar fi putut să aibă nouă luni neplătite? Trei luni a fost pandemie și el s-a aflat în șomaj tehnic”, a declarat Alexandru Anghel la ProSport Live.

Suporterii însă dețin 10 la sută din acțiunile clubului

DDB, încă zece la sută din acțiunile clubului. Câți membrii sunt acum, ce sumă s-a virat în contul clubului și anunțul despre baza de la Săftica: „Putem prelungi perioada de plată”.

„Am mai achiziționat 10 la sută din acțiunile clubului. S-au plătit banii, salariile jucătorilor și alte datorii. Tot din banii noștri! Mi-ai face o mare bucurie dacă mi-ai spune că au apărut alți bani, dar nu, perdeaua de fum nu se ridică.
Situația clubului nu este foarte gravă. Suntem cu salariile plătite până la finalul lui februarie, însă mai sunt datorii către ANAF și trebuie să găsim o soluție. E o discuție mai complicată. Nu se știe data scadentă pentru că Guvernul a anunțat că va prelungi perioada, dar normal data ar fi de 25 iunie. Mare atenție! Nu se pierde Săftica într-o secundă. Putem prelungi perioada de plată și suntem pregătiți.

Situația nu este dezastruoasă. E un club curat și începi de la zero cu două milioane de euro. Ai și niște parteneri ca noi, serioși, care ne luptăm pentru club. Am făcut niște lucruri incredibile. Nimeni nu are un număr atât de mare de socios în doi ani. 7.222 de socios. Creștem cam cu 100 de socios pe zi, iar acest lucru este extraordinar. Am plătit până acum 570.000 de euro către Dinamo”, a anunțat Alexandru Anghel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *