Prima pagină » Titlurile zilei » Florin Pintilei, mezinul clanului din Vama Iași, face nuntă a doua oară! Are un copil cu o asistentă de la Maternitatea „Elena Doamna”. A primit ca bonus un transfer la Aeroportul Internațional
Florin Pintilei, mezinul clanului din Vama Iași, face nuntă a doua oară! Are un copil cu o asistentă de la Maternitatea

Florin Pintilei, mezinul clanului din Vama Iași, face nuntă a doua oară! Are un copil cu o asistentă de la Maternitatea „Elena Doamna”. A primit ca bonus un transfer la Aeroportul Internațional

27 iun. 2020, 04:00,
Ciprian Boaru în Titlurile zilei

Florin Pintilei, fiul unui șef din Vama Iași, se pregătește de o nouă nuntă. A întâlnit-o pe Ioana Diana Suman, asistentă la Maternitatea „Elena Doamna”, cu un venit lunar de 8.000 lei. Cei doi au și un copil de numai 5 luni. Petrecerea trebuia să aibă loc pe data de 10 iulie 2020, dar evenimentul a fost amânat din cauza pandemiei COVID-19

Florin Pintilei, fiul unui șef din Vama Iași, anunță că face nuntă în perioada următoare. Bărbatul este nimeni altul decât fiul mai mic al lui Ioan Pintilei, șeful Vămii Sculeni, susținut politic de Partidul Național Liberal. Mezinul încearcă să-și vadă de viață mai ales după ce a divorțat în urmă cu cinci ani de prima soție. Acum își încearcă norocul cu proaspăta parteneră, Ioana Diana Suman, asistent generalist la Maternitatea „Elena Doamna”. Cei doi, în vârstă de 31 ani, au și un băiat de numai 5 luni. Femeia se află în concediu de maternitate. Florin Pintilei ar fi vrut să oficializeze relația, dar pandemia COVID-19 a dat planurile peste cap.

„Eram programați pentru data de 10 iulie, dar din cauza pandemiei am amânat. Vom relua demersurile când se vor relaxa măsurile”, a precizat pentru BZI, Florin Pintilei, convins că nu va da înapoi.

Lucrează în Vama Iași, dar „tăticul” i-a găsit un loc mai bun, aproape de casă, ca să nu facă naveta

Florin Pintilei are spate în structurile Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice (DGRFP) Iași. Pe data de 27.05.2020, Ioan Pintilei, tatăl acestuia, a fost numit șef al Vămii Sculeni. Imediat s-a lipit și mezinul. Cu două luni înainte, când tatăl era adjunct la structura vamală, l-a adus pe Florin prin transfer pe postul de inspector vamal. Traseul beizadelei este următorul: Direcția Antifraudă Suceava, Primăria Movileni, Administrația Județeană a Finanțelor Publice Iași, Biroul Vamal Sculeni. Săptămâna trecută, Florin Pintilei bifează încă un transfer. Din cauza numirii tatălui, cei doi se aflau în stare de incompatibilitate. În consecință, a fost mutat la Aeroportul Internațional Iași.

„Începând cu data prezentei, funcționarul public Pintilei Florin, inspector vamal cl I grad profesional gradația 3 în cadrul Compartimentului Supraveghere și control Vamal – BVF Sculeni – FRV Iași – DGRFP Iași, se mută temporar, pe o perioadă de 6 luni, cu repartizarea postului corespunzător funcției deținute la Compartimentul Supraveghere și Control Vamal – BVF Aeroport Iași – Direcția Regională Vamală Iași – DGRFP Iași, cu menținerea elementelor salariale actuale și fără acordarea cheltuielilor de mutare”, se arată în decizia de transfer.

Acum are ocazia să-și facă mai multe cunoștințe care pot fi invitate la nuntă.

Declarația de avere a lui Florin Pintilei nu arată că este pregătit să ofere o nuntă de vis actualei partenere

Conform ultimei declarații de avere depusă pe data de 18.05.2020, Florin Pintilei pare cel mai sărac angajat din Vama Iași. Nu deține casă, apartament și nici mașină. A trecut în declarație un teren agricol în suprafață de 5.850 metri pătrați, achiziționat în anul 2009. Nu are conturi în bancă, ci doar datorii. A împrumutat 9.400 de euro în 2015, credit scadent în acest an. Ultimele venituri declarate sunt cele de la Primăria Movileni. În calitate de inspector principal încasa anual 69.088 lei. Cătălin Pintilei, fratele mai mare, lucrează tot în sistem, la Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc – Serviciul Teritorial Nord-Est – Iași. Soția acestuia, Emanuela-Elena Pintilei, lucrează la Finanțe Iași. Declarația de avere indică două terenuri de aproape 7.500 metri pătrați, o casă de 205 metri pătrați, un autoturism Ford Kuga. Cătălin Pintilei apare și cu un credit de 323.000 lei. Cei doi soți au un venit anual de 115.000 lei, din salarii. Cătălin Pintilei este atras de jocurile de noroc. A declarat un câștig de 17.196 lei, după ce a pus un bilet la Loteria Română.

Șeful clanului din Vama Iași are cele mai mult proprietăți și cel mai mare salariu declarate oficial

În ceea ce-l privește pe Ioan Pintilei, acesta deține două terenuri în Miroslava și Iași, cu suprafețe de 1.691 mp și 57 mp, la care se adaugă două case cu suprafețe de 137 mp și 149 mp. Declarația mai arată că deține un autoturism Ford Fiesta achiziționat în rate începând cu anul 2015 și că a vândut un teren în suprafață de 2.500 mp unei persoane fizice, contra sumei de 70.000 euro. Nu este specificat unde este amplasat terenul. La capitolul economii, vameșul declară un depozit de 6.300 lei. La capitolul datorii, apare cu 355.000 lei, reprezentând trei împrumuri contractate în perioada 2016-2019 de la UniCredit Bank. În 2019 i-a împrumutat 55.000 lei lui Cătălin. În ultima declarație, datoria nu mai este menționată, semn că a fost achitată. Din activitatea de la Vama Sculeni, Ion Pintilei a încasat într-un an suma de 90.514 lei. Soția acestuia, Maria Pintilei, prezentă tot în sistem, la DGRFP Iași, a încasat o sumă anuală de 57.832 lei. Nu se știe dacă cei doi soți economisesc bani pentru nunta mezinului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *