Florin Piersic, despre Sfânta Parascheva: ”Am fost foarte bolnav, iar mama s-a rugat”

12 oct. 2020, 11:03
BZI.ro, în Cultural

Florin Piersic a ajuns la vârsta de 84 de ani, si a vorbit despre legătura pe care o are cu Sfânta Parascheva. Actorul s-a declarat o persoană extrem de credincioasă și că merge extrem de des în locuri de rugăciune din întreaga țară.

Mama sa este fiică de preot și a trecut printr-o intâmplare deosebită cu privire la Sf. Parascheva.

Florin Piersic a făcut declarații uimitoare despre legătura cu care o are cu Sfânta Parascheva

Pe când actorul a era grav bolnav, mama acestuia s-a rugat o noapte intreagă la icoana Sf. Parascheva. După o noapte de rugăciuni artistul a fost salvat, păstrând și în ziua de azi icoana de la mama sa.

„Mă rog la Maica Domnului, o ador pentru tot ce am citit, cum este, la Sfânta Parascheva pentru că am fost foarte bolnav și mama mea o noapte întreagă s-a rugat cu icoana pe care o am. Păstrez tot timpul icoana la care mama s-a rugat”, a declarat Florin Piersic pentru Doxologia. 

Florin Piersic, legătură specială cu Sfânta Parascheva și icoana acesteia

„Și a spus dacă mi-ai luat-o pe Lucica, nu îl lua pe Florinel. La Sibiu stăteam, pe strada Hect, nr 2, la etajul 2, parcul Astra”, a completat marele actor român în filmarea postată pe Facebook.

Marele actor este foarte legat de locurile culte și de preoți, mergând la Biserică nu numai la zile de sărbătoare. Renumit pentru rolul din „Mărgelatu”, artistul adoră să bată toaca și face acest lucru de fiecare dată când are ocazia.

„Eu sunt foarte legat de Biserică, de preoți, de faptul că am stat atât de mult la Pojorâta, la Sadova, la Câmpulung Moldovenesc, la Gura Humorului…

Mă duceam de Crăciun și de sfintele Paști, mă duceam la Cașvana, lângă Suceava, unde unchiul meu, Orest Malcinschi era paroh și a fost peste 40 de ani în Cașvana. El era prietenul cel mai apropiat de tatăl meu, să vedeți o fotografie împreună cu tatăl meu și cu Orest Malcinschi.

Și întâmplător sau nu, întâmplător, tatăl meu și Orest Malcinschi s-au căsătorit cu cele două surori ale părintelui Pașcanu. Livia cu Orest, și Vera, mama mea, cu tata.

Am vrut să vă spun că și asta ne-am legat grozav. Eu mă duceam acolo de Sfântul Crăciun. Primul lucru pe care-l făceam, vorbeam cu Pălimaru și îi spuneam «viu să bat toaca»”, a mai spus Florin Piersic.

Ce pensie are Florin Piersic dupa o cariera de zeci de ani!

Marele actor Florin Piersic are o cariera tot de zeci de ani in spate, insa primeste o pensie de doar 2.000 de lei, potrivit click.ro.

Recent, artistul a ajuns de urgenta la un spital din Bucuresti, dupa ce a acuzat dureri puternice la un picior.

„Am primit telefoane, dar nu am fost internat si nici operat de urgenta. Pur si simplu trebuie sa intelegeti ca merg si eu si mai fac miscare. Eu am fost mereu un om activ. Am facut miscare, am inotat, am jucat baschet.

Ma asteapta niste spectacole la Teatrul National, apoi am de luat un premiu la Uniter, urmeaza un festival la Iasi pe care-l face Margareta Nistor cu niste filme de-ale mele si trebuie sa fiu prezent. Ma ingrijesc doar… Fac intretinere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *