Prima pagină » Cultural » Florin Piersic a fost tranferat la Institutul Matei Balș din Capitală. Infecția de la inimă s-a răspândit în tot organismul

Florin Piersic a fost tranferat la Institutul Matei Balș din Capitală. Infecția de la inimă s-a răspândit în tot organismul

08 mai 2024, 08:19,
în Cultural

Florin Piersic a fost tranferat la Institutul Matei Balș din Capitală după ce infecția de inima s-a răspândit în tot organismul.

Actorul a avut nevoie de o intervenție pentru scoaterea stimulatorului cardiac, iar în prezent starea actorului este stabilă.

Florin Piersic a fost tranferat la Institutul Matei Balș din Capitală

Actorul Florin Piersic a decis, împreună cu familia sa, să fie transferat de la Institutul Inimii din Cluj-Napoca la Institutul Matei Balș din București. Transferul a avut loc marți seara, 7 mai 2024, cu un avion SMURD.

Starea de sănătate a actorului este stabilă, dar necesită monitorizare atentă. La Cluj, Florin Piersic a suferit o intervenție chirurgicală de scoatere a simulatorului cardiac, din cauza unei infecții care s-a extins în organism.

Reamintim faptul ca Florin Piersic a suferit luni, 29 aprilie, o intervenție de urgență, la Cluj, după ce medicii i-au descoperit o infecție localizată la genunchi. Maestrului i s-a făcut rău la finalul unui spectacol şi a fost transportat de urgenţă la spital.

Operația la genunchi a fost efectuată de reputatul chirurg ortoped Claudiu Chitea. Acesta ar mai fi suferit o operație la genunchi în 2019, însă la un spital privat din Capitală.

Florin Piersic are o carieră plină de realizări

Florin Piersic are 88 de ani. Actorul s-a născut pe data de 27 ianuarie 1936.

Printre rolurile sale memorabile se numără cel din serialul TV „Un august în flăcări“, cel al haiducului titular din „Pintea“ şi cel din comedia romantică „Eu, tu şi Ovidiu“, regia Geo Saizescu. Al treilea moment fast este cel al anilor ’80, când îl joacă pe justiţiarul paşoptist Mărgelatu în şase filme, serie începută cu „Drumul oaselor“ (1980), mai întâi în regia lui Doru Năstase (trei filme), apoi, după dispariţia acestuia, a lui Gheorghe Vitanidis şi Mircea Moldovan.

După Revoluţie, a mai apărut doar în trei producţii: „Donau, Duna, Dunaj, Dunav, Dunărea“ (2003), „Fix Alert“ (2005) şi „Eminescu versus Eminem“ (2005), ultimele două în regia fiului său, Florin Piersic jr.

În 2009 a primit Premiul pentru întreaga carieră în cadrul festivalului de film Transilvania.

În 26 ianuarie 2011, cinematograful „Republica” din Cluj-Napoca a primit o denumire specială: cinematograful „Florin Piersic”. Un gest simbolic menit să onoreze cariera remarcabilă a actorului și contribuția sa semnificativă la cinematografia românească.

De-a lungul timpului, Florin Piersic a primit titlul de „Cetățean de Onoare” al mai multor orașe din România. Printre localitățile care i-au conferit această distincție se numără: Bacău, Cluj-Napoca, Caracal, Sighet, Suceava, Baia Mare, Oradea, București, Galați și Iași.

În prezent, Florin Piersic se află la Institutul Matei Balș din Capitală după ce a suferit o intervenție pentru scoaterea stimulatorului cardiac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
11 ianuarie 2025
11 ianuarie 2025