Prima pagină » Cancan ultimă oră » Florin Pastramă, obligat de instanță să plătească o factură de 660 de euro la energie electrică! Soțul Brigittei nici nu s-a prezentat la proces!

Florin Pastramă, obligat de instanță să plătească o factură de 660 de euro la energie electrică! Soțul Brigittei nici nu s-a prezentat la proces!

17 oct. 2021, 20:00,
BZI.ro, în Cancan ultimă oră

Florin Pastramă a pierdut un proces cu furnizorul de electricitate și trebuie să plătească peste 3.000 de lei, facturi restante.

Florin Pastramă nu a plătit curentul electric și a fost dat în judecată de firma de electricitate. Zilele trecute, soțul Brigittei a pierdut procesul iar acum este obligat prin hotărâre judecătorească să plătească datoria.

Florin Pastramă nu și-a plătit curentul

Florin Pastramă nu a depus întâmpinare și nici nu a adus hârtii doveditoare care să arate că a plătit cele trei facturi pe care furnizorul le-a emis pe numele lui. În aceste condiții, magistrații de la Judecătoria Buftea au dat dreptate companiei de electricitate și au decis că Pastramă trebuie să plătească datoria de 3.300,59 lei (660 de euro), la care se adaugă penalizări de 12,46 lei și cheltuieli de judecată în valoare de 200 de lei.

Dosarul s-a tranșat în camera preliminară, după doar o ședință.

”Având în vedere regula potrivit căreia, în materia obligațiilor de rezultat, sarcina probei se împarte între creditor și debitor, în sensul că, după ce primul probează existența obligației, debitorului îi incumbă sarcina dovedirii executării acesteia, și întrucât debitorul nu a făcut dovada liberării de obligație prin plată sau alt mod prevăzut de lege, instanța reține că, pârâtul, deși a beneficiat de energia furnizată de către reclamantă, până în prezent nu a achitat contravaloarea acesteia, având un debit restant în cuantum 3300,59 lei, creanță dovedită de către reclamantă prin contractul încheiat cu pârâtul, coroborat cu facturile fiscale anterior menționate”, se arată în motivarea instanței.

Ce afaceri au soții Pastramă?

Nu este foarte clar de ce Florin Pastramă a amânat atât plata facturilor restante, mai ales că nu este vorba despre o sumă foarte mare de bani. El și soția lui, Brigitte, dezvoltă câteva afaceri destul de importante în București și Ilfov, inclusiv un cartier de vile pe care Florin în ridică în apropiere de Capitală.

Pe de altă parte, Florin și Brigitte nu au făcut un secret din faptul că au trecut printr-o perioadă extrem de complicată în perioada pandemiei. Cea mai delicată problemă o reprezintă dosarul deschis de procurori în scandalul măștilor contrafăcute, puse în vânzare de cei doi.

Soții Pastramă au fost acuzați că au comercializat măști de protecție anti-COVID cu însemnele unor branduri celebre, care însă nu erau produse de respectivele companii. Cei doi s-au apărat spunând că ei doar au distribuit respectivele produse care au fost produse de altcineva și că oricum, profitul obținut a fost unul extrem de mic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *