Prima pagină » Actualitate » Florin Niță, portarul naționalei României, are o poveste de viață uluitoare. “Munceam pe unde puteam…”

Florin Niță, portarul naționalei României, are o poveste de viață uluitoare. “Munceam pe unde puteam…”

27 iun. 2024, 14:45,
BZI.ro, în Actualitate

Viața lui Florin Niță, portarul naționalei României, este, fără îndoială, demnă de un scenariu de film. Tatăl său a murit când el avea doar cinci ani, iar mama lui s-a îmbolnăvit, forțându-l să se angajeze într-o fabrică de cozonaci pentru a-și întreține familia.

Astăzi, Florin Niță este un erou național.

Povestea de viață a lui Florin Niță, portarul naționalei României

Florin Niță a fost titular în poarta naționalei în meciurile din grupe de la EURO 2024. Portarul a avut evoluții remarcabile, apărând excelent în meciurile cu Ucraina, Belgia și Slovacia. El a povestit că, în copilărie, a muncit din greu. Și-a pierdut tatăl la o vârstă fragedă, iar mama sa era bolnavă, astfel că a început să lucreze într-o fabrică de cozonaci.

„Viaţa iţi dă şi bune, şi rele! Mi-e greu să vorbesc. Aproape că nu pot…dacă încep să povestesc, trebuie să plâng. Munceam pe unde puteam. Munceam la propriu.

Da, ambalam cozonacii! Nu m-am dat niciodată la o parte de la muncă și nu e nicio rușine să mergi să muncești, să câștigi bani, să ai un drum. Când rămâi al nimănui, te gândești lângă cine să stai, cu cine să vorbești. Chiar dacă eram un copil când mi-am pierdut tatăl, mă gândeam că trebuie să stau lângă cineva care să-mi poată da ceva de mâncare… Mă gândeam că trebuie să mă duc să muncesc de mic pentru a nu rămâne în stradă, sub cerul liber… Toți se uitau la mine și erau impresionați că fac sacrificii pentru a-mi ajuta familia.

Trebuia să fac ceva să-mi ajut familia. Mama era bolnavă, nu aveam bani și ne bucuram de fiecare dată când ajungeam acasă cu un cozonac…”, a declarat Florin Niţa, în trecut, pentru gsp.ro.

Florin Niță a fost luat în grijă de o vecină după ce mama i-a murit

Pansela Manea, una dintre persoanele care a contribuit la formarea lui Florin Niță ca om, a vorbit despre copilăria portarului echipei naționale, despre lipsurile materiale pe care le-a îndurat și despre primul său loc de muncă, într-un laborator de cozonaci.

„L-am cunoscut în faţa blocului, împreună cu ceilalţi copii. Era un mediu foarte plăcut, el e unul dintre cei mai cuminţi copii pe care i-am văzut vreodată. Florin era un copil foarte necăjit, un copil care avea o mamă foarte bolnavă. Avea lipsuri atât materiale, cât şi spirituale. Marea majoritate a copiilor făceau drăcii. În gaşcă de copii era şi Florin, dar el nu neapărat că făcea dracii, el făcea parte din grupul copiilor de la bloc.”, a declarat Pansela Manea, pentru Orange Sport.

Florin Niță, portarul naționalei României, își continuă parcursul la Euro 2024 alături de tricolori. În optimile Campionatului European de fotbal, reprezentativa României va întâlni Olanda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
03 iulie 2024
03 iulie 2024