Prima pagină » Actualitate » Florin Cîțu, vrea un Guvern cu puteri depline: „Nicolae Ciucă cere un armistițiu politic de la PSD și USR” – LIVE VIDEO
Florin Cîțu, vrea un Guvern cu puteri depline: „Nicolae Ciucă cere un armistițiu politic de la PSD și USR” - LIVE VIDEO

Florin Cîțu, vrea un Guvern cu puteri depline: „Nicolae Ciucă cere un armistițiu politic de la PSD și USR” – LIVE VIDEO

26 oct. 2021, 17:25,
BZI.ro, în Actualitate

Președintele PNL, Florin Vasile Cîțu, face declarații în aceste momente. Oficialul a transmis că Nicolae Ciucă vrea un armistițiu politic cu PSD și USR.

Premierul desemnat a trimis către liderii partidelor parlamentare un document care reprezintă un armistiţiu prin care să susţină un guvern minoritar, pe o perioadă determinată, în schimbul obținerii votului de învestitură.

„Am văzut că în continuare celelalte partide PSD şi USR continuă să rămână cantonate în poziţia pe care au avut-o chiar înainte de această nominalizare (n.r. – a lui Nicolae Ciucă) deşi în spaţiul public spun mereu că ar dori să deblocheze această criză. Venim astăzi cu încă un element nou care sperăm noi să deblocheze această situaţie măcar pentru o perioadă, să avem un guvern cu puteri depline pentru perioada următoare, perioadă care trebuie gestionată de către un guvern cu puteri depline”, a transmis Florin Cîțu.

Nicolae Ciucă vrea un armistițiu

Premierul Florin Cîţu a anunţat că a făcut un nou pas în încercarea de deblocare a negocierilor cu partidele pentru susţinerea Guvernului Ciucă.

„Astăzi, premierul desemnat Nicolae Ciucă a trimis către liderii politici ai partidelor parlamentare un document care este de fapt un armistiţiu prin care toate aceste partide politice vor susţine acest guvern minoritar pe o perioadă determinată pe care o vom discuta şi vor susţine şi în Parlamentul României prin proiecte, nu vor sabota activitatea acestui guvern până trecem de această iarnă. Bineînţeles că între timp avem timp să discutăm, dar e nevoie să deblocăm această criză politică.

Venim cu acest document pe care îl semnăm toţi liderii politici, suntem de acord să deblocăm această criză. Dacă nici acum nu înţelegem importanţa situaţiei prin care trece România şi celelalte partide nu înţeleg să facă un pas spre a debloca criza, cred că ne îndreptăm cu paşi repezi spre o situaţie pe care nu o mai putem gestiona, iar responsabilitatea va fi a acestor partide, USR şi PSD”, a declarat, marţi, preşedintele PNL, Florin Cîţu.

Florin Cîțu, atac la politicieni

Președintele PNL, Fllrin Cîțu, a anunțat, marți, după ce a propus un armistițiu PSD și USR pentru un guvern minoritar, că politicienii nu se mai pot juca cu viața românilor.

„Dacă nici acum nu înțelegem importanța, vedem că ne îndreptăm cu pași repezi spre o situație pe care nu o mai putem gestiona. Este un armistițiu pentru o perioadă determinată. Este un guvern minoritar PNL-UDMR, vedem apoi care sunt soluțiile. Acum 2 săptămâni, PSD nu voia la guvernare. Nu cred că mai trebuie să ne jucăm cu viața românilor. Gestionăm această criză sanitară și apoi putem discuta”, a anunțat Florin Cîțu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *