Prima pagină » Actualitate » Florin Cîțu visează România un tigru al Europei în economie: „Avem cea mai mare creștere economică”
Florin Cîțu visează România un tigru al Europei în economie: „Avem cea mai mare creștere economică”

Florin Cîțu visează România un tigru al Europei în economie: „Avem cea mai mare creștere economică”

05 nov. 2021, 11:30,
în Actualitate

Florin Cîțu, premierul interimar, într-o declarație oficială făcută pe tema economiei României, acesta se adresează oamenilor de afaceri în momentul actual, România are suficiente resurse pentru a oferi ajutor atât IMM-urile, cât suficient pentru a compensarea plăților facturilor pentru utilizatorii casnici.

Conform afirmațiilor acestuia, România ar avea o situație economică extrem de bună raportat la nivelul Uniunii Europene.

Florin Cîțu consideră că economia României este foarte bună

Premierul interimar, Florin Cîțu a declarat azi, 5 noiembrie 2021, faptul că au fost depuse eforturi pentru a nu închide economia țării chiar și în condițiile pandemice. Acesta declară că prin eforturile ce au fost depuse, astăzi România se laudă cu o creștere economică imensă, comparând-o cu un tigru.

”În momentul în care România a trebuit să închidă economia a fost un moment greu, în care ne-am întrebat cum ne vom reveni. De aceea am spus că vom face orice pentru a nu mai închide economia. Astăzi, România are una dintre cele mai mari creșteri economice din Uniunea Europeană, un deficit în scădere și un șomaj în scădere. Toate acestea sunt posibile pentru că nu v-am luat prin surprindere și am dialogat. Nu am crescut taxe, nu am schimbat legislație.

Pe lângă șocul pandemiei au apărut și alte șocuri. Pe lângă criza sanitară a venit și această criză a gazelor. Soluțiile pe care noi le implementăm sunt diferite față de restul Europei, dar asta presupune alocări mai mari de la buget. Avem resurse mai mari la buget și putem să plătim o parte din facturile românilor, dar și să venim în sprijinul

Eu știu că din cauza crizei politice nu prea mai vedem ce am făcut bine anul acesta. Faptul că am gestionat bine economia, asta se datorează modului în care am colaborat.

În orice formulă de guvernare vom merge, PNL nu va abdica de la principiile sale. Statul este un partener al mediului de afaceri, aceasta este o formulă am patantat-o și o vom menține.”, a declarat în cadrul conferinței, Florin Cîțu.

Premierul interimar se laudă cu creșterea economică a României

Florin Cîțu este mulțumit de mai mult timp privind economia țării. La finalul lunii octombrie, acesta descris pe larg faptul că lucrurile din punct de vedere economic cunosc o îmbuătățire. Postarea de pe Facebook a stârnit multe reacții negative.

„Am promis la începutul anului creștere economică record și un deficit bugetar mai mic că urmare a creșterii veniturilor bugetare, fară să creștem taxe, și controlul cheltuielilor bugetare. Asta am făcut.

Execuția bugetară la 9 luni de zile arată că într-o perioadă foarte scurtă de timp am pus economia României pe drumul corect, în ciuda diverselor turbulențe cu care țara se confruntă.

În această perioadă am reușit reducerea deficitului bugetar cu 2,6 puncte procentuale din PIB în raport cu perioada similară a anului trecut. Am făcut această ajustare reușind atât creșterea veniturilor, cât și reducerea cheltuielilor, făcând în același timp plăți excepționale de 10,4 miliarde lei generate de epidemia COVID-19”, a scris Florin Cîțu pe Facebook.

În schimb, BNR declară exact opusul în ceea ce privește economia României, astfel că, într-un raport, se arată faptul că Guvernul PNL se împrumuta la dobânzi record. În acest context, mulți investitorii nu au încredere în Guvernul PNL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *