Prima pagină » Actualitate » Florin Cîțu, supărat pe premierul Nicolae Ciucă după ce l-a atacat pe ministrul Dan Vîlceanu
Florin Cîțu, supărat pe premierul Nicolae Ciucă după ce l-a atacat pe ministrul Dan Vîlceanu

Florin Cîțu, supărat pe premierul Nicolae Ciucă după ce l-a atacat pe ministrul Dan Vîlceanu

17 feb. 2022, 13:42,
în Actualitate

În momentul de faţă există o situaţie tensionată intre conducerea PNL şi premierul Nicolae Ciucă. Florin Cîțu, preşedintele Senatului, este supărat pe prim-ministru după ce ministrul Dan Vîlceanu a fost atacat.

Ministrul Fondurilor Europene ar fi atacat în repetate rânduri mai mulţi miniştri social-democraţi, iar Nicolae Ciucă l-a mustrat.

Nicolae Ciucă l-a atacat pe ministrul Dan Vîlceanu. Florin Cîțu este supărat pe premier

Mai mulţi membri ai Partidului Naţional Liberal, în frunte cu Florin Cîțu, susţin că Nicolae Ciucă ia apărarea PSD pentru a doua oară. Reamintim că prima dată prim-ministrul a transmis un comunicat de presă pentru a-l sprijini pe ministrul Muncii, Marius Budăi.

Acum, premierul l-ar fi mustrat în şedinţa de Guvern pe ministrul Fondurilor Europene din cauza faptului că a atacat mai mulţi social-democraţi.

Potrivit unor surse din Executiv, în următoarea ședință a Biroului Executiv al Partidului Naţional Liberal, cei din conducere vor să poarte o discuţie fermă cu Nicolae Ciucă pentru a-i transmite să-şi schimbe atitudinea față de miniștrii liberali. Aceştia susţine că premierul este mult mai apropiat de PSD decât de PNL.

Prima reacţie a ministrului Dan Vîlceanu după ce ar fi fost atacat de premier

În altă ordine de idei, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, a avut o primă reacţie după ce ar fi fost atacat de Nicolae Ciucă. Acesta neagă vehement incidentul din cadrul Guvernului în care premierul l-a certat deoarece a criticat alți miniștri.

„Nu a fost niciun fel de critică față de nimeni, a fost o recomandare ca pe viitor să evităm astfel de situații… Sunt discuții pe care le avem în Guvern”, a explicat ministrul Proiectelor Europene.

Mai mult decât atât, Dan Vîlceanu a ţinut să mai adauge faptul că premierul Ciucă are în continuare sprijinul PNL.

„Este premierul României, este premierul pe care PNL îl susține, trebuie să-și facă datoria”, a precizat Vîlceanu.

Ministrul Dan Vîlceanu i-a criticat pe miniștrii Muncii și Sănătății

Reamintim faptul că Dan Vîlceanu, ministrul PNL al Fondurilor Europene, a făcut mai multe critici la adresa miniștrilor Muncii, Marius Budăi și Sănătății, dr. Alexandru Rafila. Aceștia au fost atacat că absorbția fondurilor Uniunii Europene de către cele două ministere a fost una extrem de slabă. Celor doi oficiali social-democrați li s-a adus la cunoștință unele nereguli, atât la pensii, cât și la sănătate. De precizat că dr. Rafila a fost aspru criticat și de fostul ministru al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea.

În ceea ce privește renegocierea Planului Național de Redresare și Reziliență în sensul expus de ministrul Muncii, Dan Vîlceanu afirmaăcă ”nu se mai pune problema”. El completa: ”Înțeleg că și domnul ministru al Muncii a renunțat la ideea renegocierii și s-a pus problema optimizării. Nu pot să spun decât: succes la optimizare.”

A fost interpelat de asemenea dacă îl va ajuta pe ministrul Marius Budăi cu optimizarea PNRR, iar acesta a oferit următorul răspuns:

”Orice ministru care îmi va cere ajutor îl va primi, suntem colegi, dar mă tem că dacă aș intra în discuții legate de această optimizare, ea nu ar putea fi decât o optimizare a implementării PNRR. În ultima perioadă am purtat comunicări cu ministerele și vreau să vă spun că atunci când întrebi în mod special de anumite proiecte și primești răspuns că până în 2023 există două scenarii – să termini proiectul sau să nu termini proiectul – mi se pare o abordare neserioasă”, a spus Dan Vîlceanu.

Dan Vîlceanu a fost atacat de premierul Nicolae Ciucă după ce ministrul Fondurilor Europene a făcut o serie de declarații la adresa miniștrilor PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *