Prima pagină » Actualitate » Florin Cîțu – semnal de alarmă pentru economia țării. ,,Am un singur regret”

Florin Cîțu – semnal de alarmă pentru economia țării. ,,Am un singur regret”

29 ian. 2022, 15:40,
în Actualitate

Florin Cîțu a făcut o actualizare a situației economice în care se află țara noastră și a precizat că are un singur regret cu privire la asta. Totodată, fostul premier a prezentat și un bilanț al perioadei de mandat și a promis că la un moment dat, succesul economic și creșterile se vor vedea și în buzunarele românilor.

Anunțul lui Florin Cîțu despre economia României

Fostul premier și Ministru al Finanțelor a spus că 2021 a fost cel mai bun an din istoria României, din punct de vedere economic când țara noastră a înregistrat cea mai rapidă revenire din criza globală.

Cîțu a spus că are regretul că nu a reușit să aibă timpul necesar să ducă până la final reformele pe care și le-a propus pentru că atunci succesul economic și creșterile s-ar fi văzut și în buzunarele românilor.

Vă garantez acest lucru, dar continuăm. Veți vedea că în momentul în care vom termina reformele, succesul economic și creșterile se vor vedea și în buzunarele românilor, a spus președintele PNL, Florin Cîțu.

Cîțu a tras un semnal de alarmă și a spus că dacă nu vom continua în acest ritm, rezultatele vor fi diferite. Potrivit spuselor sale, acum România trece tot printr-o perioadă grea, dar diferită pentru că nu mai avem criză economică, dar ne confruntăm cu criza prețurilor la energie.

Liderul PNL spune că la acest moment provocările sunt altele, dar că menirea lui și a celorlalți oameni politici este să găsească soluții.

PIB-ul României a depășit nivelul de dinaintea crizei

În expunerea sa, fostul ministru al Finanțelor l-a citat pe secretarul general al OECD, Mathias Cormann, care a lăudat performanțele economice ale țării noastre în 2021. Acesta a subliniat faptul că PIB-ul României a depășit nivelul de dinaintea crizei sanitare, în al doilea trimestru al anului 2021.

În 2020, PIB-ul României a scăzut cu 3,7%, mai puțin decât media OECD de 4,7%. România a reușit să trateze în mod cuprinzător consecințele Covid-19. Ați luat (noi, românii) o serie de măsuri sociale și economice care au reprezentat 3,6% din PIB în 2020 și 1,4% din PIB în 2021, sunt cuvintele lui Mathias Cormann.

Oficialul a mai spus că rata șomajului în România este aproape de nivelul de dinainte de criză și i-a felicitat de guvernanți și pentru această reușită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *