Prima pagină » Actualitate » Florin Cîţu se laudă că liderii europeni sunt încântați de măsurile pe care le-a luat: „Le consideră foarte bune“

Florin Cîţu se laudă că liderii europeni sunt încântați de măsurile pe care le-a luat: „Le consideră foarte bune“

11 sept. 2020, 08:16,
Cristian ZAVASTIN în Actualitate

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, se laudă că liderii europeni sunt încântați de măsurile pe care le-a luat. Ministerul Finanțelor scrie pe pagina de Facebook că liderii europeni consideră foarte bune măsurile pe care Guvernul României le-a adoptat în această perioadă Florin Cîțu, atât pentru sănătatea populaţiei, cât şi pentru protejarea economiei.

„UE şi-a demonstrat solidaritatea în aceasta criză mondiala şi se prefigurează un plan de relansare economică nemaiîntâlnit de la cel de-al doilea război mondial şi până astăzi. Avem sprijinul partenerilor noştri europeni şi acest lucru reprezintă o şansă unică pentru România după 30 de ani în care s-au întârziat reformele. După reuniunea preşedinţiei grupului PPE „Solidari pentru redresarea Europei” la care am participat astăzi, pot să vă spun că liderii europeni consideră foarte bune măsurile pe care Guvernul României le-a adoptat în această perioadă, atât pentru sănătatea populaţiei, cât şi pentru protejarea economiei“, informează Ministerul Finanțelor pe pagina de Facebook.

Florin Cîţu se laudă că liderii europeni sunt încântați de măsurile pe care le-a luat

Ministrul de Finanțe precizează că România va beneficia real de fondurile destinate relansării, iar pentru asta este necesar să avem administraţii locale capabile să gestioneze corect şi eficient aceste sume uriaşe şi o majoritate parlamentară pro-europeană.

„Aceste discuţii mi-au întărit convingerea că România va beneficia real de fondurile destinate relansării, iar la sfârşitul următorului ciclu financiar vom avea o economie mult mai complexă şi competitivă, aşa cum merită românii. Din această perspectivă, devine mai important ca niciodată să avem administraţii locale capabile să gestioneze corect şi eficient aceste sume uriaşe şi o majoritate parlamentară pro-europeană”, se precizează pe pagina de Facebook a Minsiterului Finanațelor.

Potrivit ministrului Finanţelor Publice, comisarul european pentru Buget şi Administraţie, Johannes Hahn, comisarul european pentru Transport, Adina Vălean, preşedintele grupului PPE din Parlamentul European, Manfred Weber, dar şi alţi participanţi la dezbatere au felicitat Guvernul Orban pentru modul în care a gestionat criza sanitară şi dimensiunea economică a acesteia, precum şi pentru rezultatul negocierilor în urma cărora României îi vor fi alocate peste 80 de miliarde de euro fonduri destinate reducerii efectelor pandemiei.

România a ajuns la un deficit comercial uriaș de 10 miliarde de euro

România a ajuns la un deficit comercial uriaș de 10 miliarde de euro, probabil cel mai mare din ultimii 10 ani, care își păstrează trendul crescător. În aceste condiții, ministrul de Finanţe, Florin Cîțu, se laudă cu noile date economice despre care spune că sunt o veste bună pentru România. În mod voit, Florin Cîțu omite să spună că investiţiile au fost mari în timpul pandemiei, iar acestea au scăzut, de fapt, în trimestrul doi faţă de primul trimestru. Iar deficitul comercial este unul uriaş.

Potrivit datelor furnizate de Institutul Național de Statistică cu privire la investițiile care au fost făcute în al doilea trimestru al acestui an și pe tot semestrul 1 al 2020 și date foarte importante cu privire deficitul comercial, cât de mult se bazează România pe importuri, pe produse și materii prime din exterior și cât reușește să mai exporte.

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, trăiește în lumea lui și ignoră toate semnalele venite din mediul financiar-bancar. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Florin Cîțu scrie că investițiile au avut o contribuție pozitivă la creșterea economică de 0.4 puncte procentuale.

„Vești bune din economie, în contextul celei mai mari crize economice din ultima sută de ani. În trimestrul II economia a fost afectată de aproape două luni de stare de urgență. Totuși, investițiile au avut o contribuție pozitivă la creșterea economică de 0.4 puncte procentuale. Nu cred că sunt multe țâri care pot arata o astfel de performanță“, scrie Florin Cîțu pe pagina lui de Facebook.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`