Prima pagină » Actualitate » Florin Cîțu se încurcă în declaraţii atunci când a fost întrebat de documentul emis de Cancelarea Prim-Ministrului
Florin Cîțu se încurcă în declaraţii atunci când a fost întrebat de documentul emis de Cancelarea Prim-Ministrului

Florin Cîțu se încurcă în declaraţii atunci când a fost întrebat de documentul emis de Cancelarea Prim-Ministrului

20 iul. 2021, 14:26,
George Cristian, în Actualitate

Întrebat de jurnalişti în timpul unei mici conferinţa de presă despre veridicitatea documentului care a fost emis de Cancelarea Prim-Ministrului, premierul Florin Cîțu s-a încurcat în declaraţii. Premierul a precizat faptul că Ludovic Orban trebuie să vină cu dovezi care să ateste autenticitatea acestuia. Totuși, fiind premierul în funcție, este treaba premierului ca să vadă dacă este real.

 

Vă aducem aminte faptul că în cursul zilei de luni, 19 iulie 2021, în presă a apărut un document prin care premierul oferea mai multe indicații de partid. Documentul era redactat de Cancelaria Prim-Ministrului, lucru ilegal și cu consecințe penale. De altfel, Liviu Dragnea a fost condamnat la închisoar pentru aceleași fapte.

 

Florin Cîțu nu știe dacă documentul emis de Cancelarea Prim-Ministrului este real

Premierul Florin Cîțu a părut a fi deranjat de întrebările jurnaliștilor care cereau clarificări pentru faptul că în spațiul public a apărut un document prin care se dădeau sfaturi pentru candidatura la șefia PNL. Documentul purta antetul Cancelariei Prim-Ministrului, lucru considerat ilegal:

„Nu îmi place concluzia pe care ați spus-o, nu știu dacă e adevărată. Colaboratorii mei au emis foarte multe documente în exces de zel. Nu îmi aduc aminte să fi văzut documentul. Cine vine cu aceste acuzații să aducă și probe că e un document real. Sunt multe documente care există cu propuneri. Aceste lucruri nu mi se par în regulă, dar nu știu dacă acest lucru s-a întâmplat. Eu spun că cine face acuzații să demonstreze că este un document real. Dacă este nevoie, vom face verificări. Am spus în general că văd multe probleme, soluții. Nu știu ce conține acel document. Eu nu tolerez așa ceva. Domnul Orban trebuie să vină cu dovezi că este adevărat. Eu îmi aduc aminte că au fost alte documente despre care spuneau că sunt înregistrate la guvern, dar nu le-am găsit. Eu înțeleg că și domnul Orban și domnul Teodorovici au avut acel document. Să vină să demonstreze că este un document real. Acest document nu a ajuns la guvern, pe masa mea, nu a fost semnat”, a declarat Cîțu.

 

Ludovic Orban solicită demisii de la Palatul Victoria dacă documentul este autentic

În replică, președintele PNL, Ludovic Orban a menţionat faptul că nu ştie dacă documentul este autentic. Dar dacă acest lucru va fi dovedit, premierul Florin Cîțu, sau cel care l-a elaborat și hotărât să folosească, trebuie să îşi prezinte demisia:

„Dacă este adevărat acel document, cine l-a elaborat și mai ales cine a hotărât să folosească resurse publice, funcționari sau demnitari plătiți din bani publici, în campania internă împotriva președintelui Partidului Național Liberal, trebuie să plece imediat de la Palatul Victoria”, a declarat Ludovic Orban, întrebat, marți, în județul Prahova, despre această situație.

Marcel Ciolacu solicită intervenția DNA-ului în acest caz

Cu câteva ore în urmă, liderul PSD, Marcel Ciolacu a solicitat intervenția DNA-ului pentru a stabili dacă s-a produs o infracțiune în acest sens. De altfel, vă aducem aminte că Liviu Dragnea a fost condamnat la închisoare cam pentru aceleași fapte. Liderul PSD a menționat faptul că membrii partidului pe care îl conduce vor picheta sediul DNA:

”Ca să vedeți cât de jos au ajuns: prima dată au transformat Guvernul în Guvernul coaliției, acum vedem primarii pe care îi chema domnul Orban să îi forțeze să treacă de la PSD la PNL, acum îi cheamă domnul Cîțu să nu mai voteze cu domnul Orban. Noi realizăm cât de jos au ajuns? Acolo nu gestionează banii lor personali, acolo gestionează banii românilor.

Nu poți să emiți documente cu antetul Guvernului României care țin de o luptă internă în PNL. Eu am mai anunțat și aseară: este foarte posibil ca PSD-iștii să meargă în fața DNA și vor protesta pentru ca toate aceste anchete să se întâmple o dată. a menționat Marcel Ciolacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *