Prima pagină » Actualitate » Florin Cîțu: „Să crești taxele este sinucigaș. Îți omori economia!“
Florin Cîțu: „Să crești taxele este sinucigaș. Îți omori economia!“

Florin Cîțu: „Să crești taxele este sinucigaș. Îți omori economia!“

06 mart. 2021, 13:16,
în Actualitate

Premierul Florin Cîțu a declarat sâmbătă, 6 martie, că Guvernul nu va crește taxele. Motivul, în viziunea premierului, este că asta ar fi o mișcare sinucigașă pentru economie. Florin Cîțu consideră că soluția este să digitalizăm administrația, iar în acest fel va crește colectarea pe termen lung și România se va descurca cu fondurile disponibile.

„Am văzut în spațiul public că se reîncălzește o ciorbă mai veche, asta cu taxele. Nu, nu introducem taxe. Să introduci taxe într-o perioadă în care economia este sub potențial este sinucigaș, îți omori economia. România are resurse de a reveni în economie, iar soluția nu este să schimbi un om sau doi. Soluția este digitalizarea, aceasta este soluția pe care am văzut-o în Uniunea Europeană, este soluția să crești colectarea pe termen lung. Putem ajunge la acel deficit de 3% printr-o strategie inteligentă, putem să ne descurcăm cu banii pe care îi avem, doar să îi administrăm mai bine”, a declarat Florin Cîțu.

Florin Cîțu: „Vom construi mai multe spitale noi“

Premierul Florin Cîțu și-a luat angajamentul de a construi spitale noi în România, el susținând că va fi emblema actualului Guvern. Cîțu a precizat că singura condiție este ca proiectele de spitale noi să aibă ca termen limită de finalizare anul 2026.

„Va rămâne emblema, ștampila acestui Guvern: ne dorim să construim spitale noi. Sunt spitale în România care pot fi finalizate până în 2026, aceasta este singura condiție. De aceea îi rog pe toți ceilalți să vină cu planurile de spitale noi, care pot fi finalizate până în 2026. Eu vreau să rămână după această guvernare spitale noi în România și vom reuși să facem asta”, a precizat Florin Cîțu.

Așteaptă analiză de la Comisia Europeană și instituțiile de rating

Premierul Florin Cîțu a explicat că în luna martie va veni o evaluare a bugetului pe 2021 din partea Comisiei Europene, iar în luna aprilie vom avea parte de o evaluare din partea agențiilor de rating.

„Lecția pe care am învățat-o anul trecut, adică am învățat-o în 2008, dar am aplicat-o și anul trecut: cât mai multe investiții. Avem nevoie de o economie sănătoasă pentru a plăti oamenii, dar avem nevoie și de oameni sănătoși. Provocarea mare a bugetului pe 2021 a fost să alocăm cât mai mulți bani pentru investiții.

Execuția bugetară pentru investiții, vom încerca să folosim cât mai mult din fonduri europene. Anul aceste 52% vor fi finanțări din fonduri europene. Urmăresc analizele pe care le fac specialiștii, de fiecare dată când apare un buget. Am urmărit analizele Consiliului Fiscal, o instituție care n-a fost foarte prietenoasă cu guvernele, dar anul acesta au concluzionat că avem un buget realist. În martie vom avea o analiză din partea Comisiei Europene, iar în aprilie vom avea cele trei evaluări din partea instituțiilor de rating”, a spus prim ministrul Florin Cîțu.

Programul Agro Invest va porni cu un plafon de un miliard de lei

Premierul României Florin Cîțu a vorbit, sâmbătă, despre metodele de redresare economică pe fondul derulării pandemiei cu coronavirus ncă din anul 2020 și a reamintit programele ce vor fi avute în vedere și care pot ajuta inclusiv la reducerea deficitului.

„Eu vreau să ramână în această guvernare construcția spitalelor noi. Singura condiție e ca proiectul să fie finalizat până în 2026. Resursele sunt acolo. Asta face acest program de reformă. Dezvălui o discuție avută la CE. Toata lumea întreabă cum vom reuși noi să facem reducerea deficitului până în 2024, până la 3 la sută în 2024. România are resurse de a reveni în economie”, explică premierul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
02 noiembrie 2024
02 noiembrie 2024