Prima pagină » Actualitate » Florin Cîțu refuză să fie altcineva premier şi să renunţe la Ministerul Finanţelor: „Este crucial ca PNL să păstreze acest minister”
Florin Cîțu refuză să fie altcineva premier şi să renunţe la Ministerul Finanţelor: „Este crucial ca PNL să păstreze acest minister”

Florin Cîțu refuză să fie altcineva premier şi să renunţe la Ministerul Finanţelor: „Este crucial ca PNL să păstreze acest minister”

08 nov. 2021, 11:40,
Elena Nicoleta BUJOR în Actualitate

Premierul interimar al României, Florin Vasile Cîțu, a anunțat astăzi, 8 noiembrie 2021, faptul că nu se pune problema ca Partidul Național Liberal să vină cu o altă propunere de premier în afară de președintele formațiunii. Chiar dacă în momentul de față nu s-a discutat despre împărțirea portofoliilor în viitoarea coaliție, Cîțu afirmă că există un minister la care liberalii nici nu se gândesc să renunțe.

„În acest moment, PNL are de luat mai multe decizii. Propunerea de premier o face partidul și e președintele partidului. Desemnarea privind funcția a face președintele. Este crucial ca PNL să păstreze Ministerul Finanțelor. Modul în care am condus ministerul ne-a dus să reușim să convingem agențiile de rating să schimbe poziția României, am crescut încasările și nu am impus majorirări de taxe”, a declarat Florin Cîțu.

Florin Cîțu, despre o eventuală coaliție cu Partidul Social Democrat

Președintele PNL Florin Cîțu a spus luni că așteaptă decizia partidului în ceea ce priveste colaborarea cu PSD. De asemenea, liderul PNL a spus că partidul va avea propria propunere de premier.

„Să vedem ce spune partidul, toți președinții de filială, după aceea…PNL va face propria propunere de premier.

Desemnarea o va face președintele României”, a spus Florin Cîțu.

Salariile bugetarilor nu vor crește. Florin Cîțu a făcut anunțul

Liderul PNL și premier interimar, Florin Cîțu, susține că anvelopa salarială va rămâne la nivelul angajat în prezent, asta pentru că economia nu-și permite o creștere salarială pentru bugetari. În negocierile pentru formarea guvernului, una dintre condițiile impuse de PSD ar fi creșterea salariilor în sectorul bugetar.

”Noi vorbim despre anvelopa salarială și nu putem merge mai sus decât ne-am angajat. Sigur, fiecare minister, dacă s-ar organiza bine ar putea crește salariile, dar anvelopa salarială nu va crește dincolo de ceea ce am asumat.”, a spus Florin Cîțu.

Ce va pierde PNL dacă se aliază cu PSD

Având în vedere situația actuală în mediul politic, chiar dacă PNL într-o guvernare alături de PSD se formează o majoritate confortabilă, pe termen lung, liberalii ar putea pierde susținătorii anti-PSD. În acest context, liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu, a amintit toate campaniile anti-PSD.

”Cu PSD câștigăm faptul că am avea o majoritate stabilă, o majoritate care nu va sta într-un vot, două sau trei, nu înseamnă să faci negocieri ca în partea cealaltă, cu grupuri, grupulețe, și să fii la mâna unor grupuri și grupulețe. Înseamnă că dacă ai discutat un proiect și ai PNRR, și discuți variantele de implementare și ce trebuie să faci, lucrurile pot să meargă înainte și pot să meargă bine pentru că ai majoritatea parlamentară. Distinct de treaba asta, PSD are specialiști, are oameni care au mai fost miniștri, are oameni care știu să conducă și are oameni cu care de principiu, din cum se văd lucrurile, ai putea să încropești o coaliție care să își atingă obiectivele stabilite.

Pierzi faptul că toate campaniile din 2019-2020 au mers pe antagonism vizavi de PSD și pe atacarea PSD. Să nu uităm că PSD era pentru mulți dintre colegii mei ”ciuma roșie”, era un partid care era nefrecventabil, cu care nu puteai face absolut nimic, și, da, pierzi electoratul anti-PSD din zona de dreapta. Astea sunt la o primă vedere. Dacă se va opta pentru o asemenea soluție, eu n-am de unde să știu, probabil că regula și comandamentul major va fi acela ca să faci un Guvern stabil”, a declarat Daniel Fenechiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`