Prima pagină » Actualitate » Florin Cîțu reacționează dur în cadrul negocierilor cu PSD! PNL nu va accepta o întreagă listă de pesediști pentru propunerea de premier
Florin Cîțu reacționează dur în cadrul negocierilor cu PSD! PNL nu va accepta o întreagă listă de pesediști pentru propunerea de premier

Florin Cîțu reacționează dur în cadrul negocierilor cu PSD! PNL nu va accepta o întreagă listă de pesediști pentru propunerea de premier

17 nov. 2021, 12:41,
în Actualitate

Sunt negocieri din ce în ce mai dure intre PNL și PSD. Pe o parte, social democrații anunță că nu îl vor accepta pe Florin Cîțu drept propunere de premier, pe de altă parte, premierul demis a anunțat că PNL nu va accepta o întreagă listă de pesediști drept propunere de premier.

Florin Cîțu declară că PNL nu va accepta o întreagă listă de persoane din PSD drept propunere de premier

Premierul a avut o reacție extrem de tranşantă atunci când a fost întrebat despre numele de premier pe care l-ar accepta din partea PSD. Președintele PNL a declarat că există o listă întreagă de persoane pe care nu le-ar accepta dacă ar deveni propuneri de premier. Președintele liberal a menţionat faptul că trebuie găsită o soluţie de compromis pentru a debloca situaţia:

„E o listă întreagă de persoane pe care nu le-aș accepta. Dar nu numai eu, cred că și românii. Aceleași discuții erau și cu USR. Trebuie să discutăm azi, să deblocăm situația, e nevoie să găsim o soluție de compromis. Noi avem o decizie foarte clară, un premier PNL în primă fază, vom vedea în partid cine e acea persoană. Văd că sunt colegi în PNL care sunt de acord ca premierul să fie desemnat de alte partide. Nu mi se pare ok, dar asta este!”, a declarat Florin Cîțu.

Marcel Ciolacu nu îl acceptă pe Florin Cîțu ca numirea PNL pentru funcţia de premier

Pe de altă parte, Marcel Ciolacu a menţionat că PSD nu va fi de acord dacă cei din PNL îl vor propune pe Florin Cîțu premier. Liderul social democrat este de părere că președintele liberal trebuie să înţeleagă că nu mai poate fi din nou numit după ce guvernul condus de acesta a căzut la moțiune:

Trebuie să ţinem cont de voința românilor. PSD a câștigat alegerile parlamentare. Va fi o coaliție bună şi vom avea o coaliție eficientă. Astăzi stabilim cine este prim-ministrul nominalizat din partea PSD. Este o decizie că avem o rotație și PSD va avansa o propunere. PSD va propune ca prima rotație să fie la PSD. Vom găsi o cale astfel încât să nu iasă nimeni păcălit. Întotdeauna când s-au făcut coaliții s-a găsit cineva păcălit iar românii au avut de suferit. Sper ca astăzi să închidem negocierile. Am obosit să vă răspund la aceleași întrebări. Domnul Florin Cîțu trebuie să înţeleagă că nu poate veni cu propunerea de premier în propria persoană după ce a fost demis

Florin Cîțu nu este de acord cu ideea avansată de Marcel Ciolacu

Pe de altă parte, Florin Cîțu a explicat că i se pare cel puţin bizară decizia luată de Marcel Ciolacu, aceea de a nu fi de acord a drept propunere de premier în propria persoană:

”Am auzit și eu acest argument și mi se pare bizar. O moțiune de cenzură nu este împotriva unui singur om, ori în această logică niciun ministru care a fost în Guvern nu mai poate să facă parte din viitoarea echipă. Eu nu vreau să mergem într-o direcție greșită și să ajungem să spunem: știți X de la PNL nu poate să fie ministru.

Dacă la ei se poate cu președintele partidului, atunci se poate și la noi. ”, a spus Florin Cîțu.

 

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024