Prima pagină » National » Florin Cîțu, reacție dură la adresa Ralucăi Turcan pe tema pensiilor și alocațiilor: Nu prea înțelege ce se întâmpla
Florin Cîțu, reacție dură la adresa Ralucăi Turcan pe tema pensiilor și alocațiilor: Nu prea înțelege ce se întâmpla

Florin Cîțu, reacție dură la adresa Ralucăi Turcan pe tema pensiilor și alocațiilor: Nu prea înțelege ce se întâmpla

23 nov. 2021, 14:27,
în National

Florin Cîțu a ţinut o mică conferinţa de presă pe tema controalelor făcute de Ministerul de Finanțe în cadrul Ministerului Muncii condus de Raluca Turcan. Florin Cîțu a declarat că nu există nicio legătură dintre reacția de partid a ministrului Muncii cu controalele care ar fi fost anunțate deja. De altfel, Ministerul de Finanțe a ieșit cu un comunicat în care a întărit declarațiile făcute de premierul demis. Florin Cîțu a vorbit și despre alocații dar și despre pensii.

Vă aducem aminte faptul că Raluca Turcan, încă Ministrul Muncii, a avut o reacție dură în interiorul PNL. Aceasta i-a cerut demisia lui Florin Cîțu spunând că nu mai sunt bani pentru pensiile românilor.

Florin Cîțu, reacție dură la adresa Ralucăi Turcan pe tema pensiilor și alocațiilor

Așadar, într-o conferinţă de presă, premierul demis al României a explicat faptul că aceste controale sunt programate incă de pe data de 26 ianuarie şi că nu au nicio legătură cu ultimele declarații făcute de Raluca Turcan care i-a cerut demisia. Acest lucru a fost confirmat şi printr-un comunicat de la Ministerul de Finanțe:

”Direcţia Generalã de Inspecţie Economico-Financiarã, din cadrul Ministerului de Finanţe, efectueazã în acest moment 20 de acţiuni de inspecţie la 17 ministere, printre care şi Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, precum şi la alte trei autoritãţi/instituţii publice. Acţiunea de inspecţie la Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale a fost demaratã în 19 noiembrie 2021, simultan cu alte 17 acţiuni de verificare”, a transmis, marţi, MInisterul Finanţelor

În schimb, Florin Cîțu a avut o reacție dură la adresa Ralucăi Turcan spunând că aceasta nu înţelege cum stau lucrurile:

„Sunt controale care se fac pe Legea 109. Doamna Turcan nu prea înțelege cum stau lucrurile. Control s-a făcut și la Finanțe și au fost amendați. Au loc la toate ministerele, nu e nicio coincidență”, a spus Cîțu.

În cursul zilei de ieri, Florin Cîțu a declarat că Ministerul Muncii trebuie să-și asume faptul că nu există bani pentru pensiile românilor.

Raluca Turcan, gafă pe tema măririi alocațiilor elevilor

Pe de altă parte, Raluca Turcan a continuat seria de gafă. Așadar, în urmă cu doar câteva ore ministrul Muncii a vorbit despre creșterea alocațiilor elevilor. Acesta a declarat că există bani pentru o asemenea majorare dar că nu știe unde se află:

”În privința alocațiilor, deja era pregătită majorarea alocațiilor. Toate documentele sunt în ordine, cu 20% de la 1 ianuarie. Dacă vor decide să crească la 600 de lei, atunci vor trebui să modifice actele normative. Așa cum v-am spus, bani sunt. Întrebarea este unde sunt acești bani? Ei se găsesc la bugetul de stat. Ministerul Muncii și bugetul de asigurări sociale este anual subvenționat de la bugetul de stat. a explicat Raluca Turcan într-o declarație de presă de pe data de 23 noiembrie 2021.

Referitor la banii pentru pensii, în trecut, Raluca Turcan a afirmat faptul că au fost luați bani de la alocații și redirecționați la pensii:

Adevărul va ieși la iveală în prima ședință de Guvern, când se va face rectificarea bugetară și va fi subvenționat bugetul Ministerului Muncii cu banii necesari pentru plata pensiilor pentru luna decembrie. Eu am spus lucrul acesta în fiecare zi în Guvern, dacă nu de mai multe ori pe zi. Am încercat să rezolv această chestiune instituțional, alături de premier și ministrul de Finanțe. Din nefericire, mi-a fost întoarsă inclusiv propunerea de Hotărâre de Guvern pentru că nu erau bani. Am fost nevoiți să luăm bani de la alocații pentru a plăti pensiile pentru luna noiembrie”, a explicat Raluca Turcan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *