Prima pagină » National » Florin Cîțu, premierul României: „Redeschiderea şcolilor se va realiza cu ajutorul unui plan bine stabilit”

Florin Cîțu, premierul României: „Redeschiderea şcolilor se va realiza cu ajutorul unui plan bine stabilit”

02 feb. 2021, 23:52,
Bianca Rebegea, în National

Marți, 2 februarie, Florin Cîțu, premierul României, a transmis un mesaj, prin intermediul unei rețele de socializare, în contextul redeschiderii școlililor în data de 8 februarie. El a precizat că reluarea cursurilor față în față este o veste bună.

Autoritățile au decis redeschiderea școlilor, după trei luni în care elevii au învățat, fiecare cum a putut, dacă au putut, de acasă, din fața calculatorului, tabletei sau telefonului. În acest fel, elevii se vor întoarce în bănci în funcţie de contextul epidemiologic din fiecare localitate în parte.

Iată mesajul premierului Florin Cîțu:

”Ne dorim cu toţii să ne întoarcem la o viaţă normală. Veste bună este că majoritatea şcolilor se vor redeschide de luni şi vor fi reluate cursurile cu prezenţă fizică.

Redeschiderea şcolilor se va realiza cu ajutorul unui plan bine stabilit de măsuri elaborate de Ministerul Educaţiei si Ministerul Sănătăţii pentru protejarea copiilor, cadrelor didactice şi personalului auxiliar din cadrul unităţilor de învăţământ”, a scris Florin Cîţu pe Facebook.

El a mai subliniat că orele se vor desfăsura în condiţii de siguranţă sanitară pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19, datorită faptului că tot mai mulţi angajaţi din învăţământ s-au programat pentru a face vaccinul împotriva virusului SARS-CoV-2.

”Un alt aspect încurajator este faptul că mulţi angajaţi din învăţământ şi-au exprimat disponibilitatea pentru vaccinare: 193.573, din care 117.245 sunt deja programaţi pentru vaccinare, şi 27.033 s-au vaccinat deja”, a mai spus premierul în postarea de pe Facebook.

Klaus Iohannis a făcut anunțul despre redeschiderea școlilor

În urma unei întâlniri de evaluare a situaţiei pandemice cu premierul Florin Cîţu, ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu, ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu, dar şi cu numeroşi specialişti în sănătate, printre care şi şeful DSU, Raed Arafat, Klaus Iohannis a făcut marele anunț. Pe 8 februarie se vor relua cursurile în bănci pentru elevii claselor I-IV, a celor de clasa a VIII-a şi a XII-a, precum şi pentru copiii de grădiniţă.

„Începând de luni, când începe semestrul doi, majoritatea copiilor merg la şcoală fizic. Evident însă că trebuie să respectăm şi situaţia din fiecare localitate. Să ţinem cont de ce se întâmplă în fiecare localitate şi pentru fiecare şcoală trebuie luate măsuri foarte stricte. Pentru că ne dorim ca şcoala să se desfăşoare în condiţii sigure pentru toată lumea.

În localităţile în care sunt puţine cazuri de COVID, în aşa numitul scenariu verde toţi copiii merg fizic la şcoală.

În localităţile cu mai multe cazuri, scenariul galben, acolo copiii de grădiniţă merg fizic la grădiniţă, clasele I-IV merg la şcoală şi din ciclul secundar merg doar copiii de clasa a-VIII-a, pentru că ei se pregătesc de examen, iar din liceu merg tinerii din clasa a XII-a.

În localităţile în scenariul roşu, merg fizic doar copiii la grădinţă şi clasele I-IV la şcoală, restul făcând şcoala on-line”, a spus Klaus Iohannis în declaraţia de presă.

Klaus Iohannis a mai precizat că este necesar un Ordin de Ministru comun, pentru a fi puse la punct toate neclaritățile.

„Mai sunt multe detalii de clarificat. Cum se verifică dacă un copil este bolnav? Ce se face în acest caz? Toate problemele vor fi clarificate printr-un Ordin de Ministru comun. Pregătiți copiii pentru școală!“, a declarat Klaus Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *