Prima pagină » Actualitate » Florin Cîțu, măsuri urgente după recordul de infectări Covid-19: „Începând cu 28 septembrie se va administra doza trei” – LIVE VIDEO
Florin Cîțu, măsuri urgente după recordul de infectări Covid-19: „Începând cu 28 septembrie se va administra doza trei” - LIVE VIDEO

Florin Cîțu, măsuri urgente după recordul de infectări Covid-19: „Începând cu 28 septembrie se va administra doza trei” – LIVE VIDEO

22 sept. 2021, 15:11,
Elena Nicoleta BUJOR în Actualitate

În aceste momente, premierul Florin Cîțu face declaraţii de ultimă oră după şedinţă de Guvern. Florin Cîțu a făcut un anunț despre doza trei a vaccinului COVID-19.

Administrarea celei de-a treia doze de vaccin împotriva COVID-19 va începe, în România, cu data de 28 septembrie, a anunțat premierul Florin Cîțu. Prim-ministrul a precizat că doza a treia se va efectua numai cu vaccinurile pe bază de ARN mesager indiferent de schema inițială.

„O altă informație. Astăzi, a avut loc o ședință. Am luat decizia ca, începând cu data de 28 septembrie, pentru toate persoanele care au mai mult de șase luni de la administrarea dozei a doua, cu oricare dintre vaccinurile Pfizer, Moderna, AstraZeneca, să înceapă doza trei”, a spus Florin Cîțu.

Florin Cîțu, despre numărul de doze de vaccin anti-Covid-19

Florin Cîţu a venit cu lămuriri legate de situaţia vaccinurilor comandate de către România.

„Pentru că în spaţiul public am văzut mai multe informaţii, aş vrea să clarificăm câteva lucruri despre achiziţia de vaccinuri. În primul rând, strategia Comisiei Europene a fost să negocieze în numele statelor membre cu mai multe companii producătoare de vaccinuri şi să prefinanţeze în parte contractele. (…) Vaccinul a fost contractat în condiţiile în care autorizarea, eficacitatea şi capacitatea de producţie erau încă incerte.

Nevoia era de acces la cât mai multe doze, motiv pentru care statele membre şi CE şi-au asumat contractarea unui număr mai mare de doze decât necesarul pentru populaţia blocului comunitar. În momentul de faţă, din toate contractele negociate de CE s-a asigurat accesul statelor membre la un număr de 4,4 miliarde de doze de vaccin până în anul 2023. Adică de zece ori mai multe doze decât populaţia Uniunii Europene.

România, în baza negocierilor făcute de CE şi a acordurilor semnate, poate accesa circa 4,3% din numărul de doze, cotă parte. Acest procent reprezintă proporţia populaţiei României raportată la toată populaţia UE plus Spaţiul Economic European”, a spus Florin Cîţu miercuri, la finalul şedinţei de Guvern.

Premierul a anunțat că va suplimenta numărul paturilor ATI

Premierul României, Florin Cîțu, anunță că România urmează să suplimenteze numărul paturilor de ATI pentru pacienții Covid-19. Cele mai multe o să fie în Capitală, iar județul Ilfov își va transforma Spitalul Județean în unitate specială Covid-19. Decizia Executivului vine după ce numărul de cazuri Covid-19 a ajuns să treacă de 7.000 pe zi.

„Ieri am cerut la Ministerul Sănătății informări despre paturile de la ATI pentru pacienții Covid-19. Ministerul Sănătății își asumă 1552 de paturi ATI. Eu am cerut să mergem la 2.000 de paturi ATI. Cele mai multe o să fie la București, apoi Cluj, Mureș și Timiș. Ieri am luat legătura cu președintele CJ Ilfov și i-am propus ca spitalul județean să treacă în sistem covid”, a spus Florin Cîțu, premierul României.

Insolvența City Insurance

Guvernul a adoptat OUG pentru modificarea legii Fondului de Garantare a Asiguraților ca urmare a insolvenței companiei City Insurance, a anunțat Florin Cîțu. „Vreau să ne asigurăm că toți cei care au fost păgubiți să nu sufere de pe urma acestui faliment”, spune premierul. El cere mai multe anchete în acest sens.

„Am adoptat o ordonanță de urgență pentru modificarea legii Fondului de Garantare a Asiguraților ca urmare a insolvenței companiei City Insurance. Vreau să ne asigurăm că toți cei care au fost păgubiți să nu sufere de pe urma acestui faliment”, a anunțat Florin Cîțu.

El spune că a cerut mai multe anchete.

„Această companie a fost auditată în ani de zile. Mi se pare greu de crezut că auditorii nu au văzut nimic până acum. Este, totuși, o companie care avea o cotă importantă de piață. Aș vrea să ne uităm în urmă să vedem ce a făcut ASF în ultimii ani de zile. Aș vrea să vedem și ANAF ce controale a avut în ultimii ani și ce rezultate”, conchide premierul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`