Prima pagină » Actualitate » Florin Cîțu linişteşte românii! Ce spune despre locurile de Terapie Intensivă şi despre valul 3 de COVID-19
Florin Cîțu linişteşte românii! Ce spune despre locurile de Terapie Intensivă şi despre valul 3 de COVID-19

Florin Cîțu linişteşte românii! Ce spune despre locurile de Terapie Intensivă şi despre valul 3 de COVID-19

19 mart. 2021, 14:57,
George Cristian în Actualitate

Într-o declaraţie publică, Florin Cîțu i-a liniştit pe români. Acesta a vorbit despre locurile la Terapie Intensivă dar şi despre valul 3 de COVID-19 din țara noastră. Premierul susţine că nu trebuie să fim îngrijoraţi şi că se va verifica situaţia reală a locurilor la Terapie Intensivă.

În altă ordine de idei, premierul consideră că situaţia celui de-al treilea val de COVID-19 nu este atât de grav cum se spune.

Autorităţile vor verifica locurile la Terapie Intensivă

Premierul Florin Cîtu a declarat că autorităţile vor verifica locurile la Terapie Intensivă la fiecare spital. Procedura se va face în fiecare zi şi va putea crea o imagine de asamblu asupra situaţiei reale cu care se confruntă România:

„Vom avea câteva întâlniri în acest weekend să evaluăm situația. Eu am spus că trebuie să facem inspecție în fiecare spital zilnic, să vedem situația reală a paturilor. Aș vrea să verificăm aceste informații. Am mai trecut și anul trecut prin aceste valuri și multe din informații nu erau verificate”, a declarat Cîțu.

Sunt aceleaşi cifre de îmbolnăviri ca în decembrie

Întrebat despre valul al treilea de covid-19, premierul consideră că cifrele nu ar trebui să ne alarmeze. Conform statisticelor, România are același număr de cazuri ca și în decembrie iar faptul că avem un vaccin funcţional şi care este administrat, constituie un avantaj:

„Cifrele pe care le avem noi acum le aveam și în decembrie. Iar creșterea de la AŢI e mai mică decât la valurile precedente. Astăzi avem ceva în plus față de dățile trecute. Avem vaccin și pentru mine prioritar este să ieșim din pandemie folosim campania de vaccinare. În acest moment nu iau în calcul alte restricții”, a declarat Florin Cîțu.

Care este situația la zi în România și în Iași

 

Municipiul Iași, din cauza numărului de cazuri existente a intrat în scenariul roşu. Din aceste considerente, restaurantele, barurile şi sălile de jocuri de noroc vor fi închise. De altfel, medicii spun că în aceste momente, la Terapie Intensivă mai există doar un singur pat liber. Aceiași medici trag un semnal de alarmă şi îi îndeamnă pe ieșeni să respecte toate măsurile de siguranţă. Totuși chiar dacă condițiile medicale sunt unele extrem de apăsătoare, Spitalul Mobil de la Lețcani rămâne în continuare închis din cauza faptului că intreaga clădire este nefuncțională iar în unele saloane plouă.

În altă ordine de idei, la nivel de Românie, în aceste momente există un record al internaţilor la Terapie Intensivă. Avem peste 1.300 de paturi ocupate la ATI iar acest lucru este critic. Vlad Voiculescu, ministrul sănătății spunea că întreaga capacitate a României este, în aceste momente, la aproximativ 1.600 de paturi.

Până astăzi, 19 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 886.752 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 5.593 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`