Prima pagină » Actualitate » Florin Cîțu l-a atacat pe Marcel Ciolacu, preşedintele PSD: „Noi nu am anunțat pe nimeni că plecăm de la guvernare”

Florin Cîțu l-a atacat pe Marcel Ciolacu, preşedintele PSD: „Noi nu am anunțat pe nimeni că plecăm de la guvernare”

21 feb. 2022, 14:04,
BZI.ro, în Actualitate

Președintele Partidului Naţional Liberal a avut astăzi, 21 februarie 2022, o intervenţie publica. În aceasta, Florin Cîțu l-a atac din nou pe Marcel Ciolacu, președintele Partidului Social Democrat. Şeful Senatului susţine că liberalii nu vor face niciun fel de compromis pentru a continua guvernarea alături de PNL în coaliţie.

De asemenea, Cîțu afirma că deja actuala coaliţie de guvernare este un adevărat compromis pentru a menţine stabilitatea României, însă social democraţii vin cu măsuri care pot conduce statul înapoi în comunism.

„În PNL avem discuții, nu criticăm, nu arătăm cu degetul. Și premierul și colegii mei spun când au ceva de spus. PNL e un cadru sigur. Decizia privind alegerile anticipate e la președinte. Noi am făcut un compromis pentru securitate economică. Nu vom face un compromis care să ducă România în comunism. Am apreciat la domnul Ciolacu că nu a luat apărarea unor miniștri care au venit cu propuneri imposibile”, a declarat Florin Cîțu.

Florin Cîțu l-a atac pe Marcel Ciolacu: „Noi nu am anunțat pe nimeni că plecăm de la guvernare”

Președintelele Senatului, Florin Vasile Cîțu, a continuat să afirme că în momentul de fata membrii PNL cauta să identifice soluții pentru o guvernare mult mai bună. De asemenea, şeful liberalilor a menţionat că acceptă orice soluție bună pentru statul român, însă se opune vehement măsurilor care riscă să distrugă economia.

”Cum a spus domnul președinte Klaus Iohannis, guvernarea merge bine dată fiind perioada. Noi căutăm în permanență soluții, soluții bune pentru români, pentru parcursul european al României. Noi nu am anunțat pe nimeni că plecăm de la guvernare. Susținem toate măsurile care îi ajută pe români, nu măsuri care distrug economia (…) Vă aduc aminte că în 2020 am luat măsuri care acum se dovedesc a fi bune, dar la vremea lor au fost criticate. Eu zic să stăm cu înțelepciune, să analizăm și să adoptăm cele mai bune soluții”, a spus Florin Cîțu.

Florin Cîțu, despre soluţiile pentru România

În altă ordine de idei, Florin Cîțu a precizat luni, 21 februarie 2022, faptul că subiectul investițiilor în microhidrocentrale este în dezbare, dar proiectul s-a oprit în instanță.

„Trebuie să venim cu alternative, trebuie să avem grijă și de mediu”, a spus liderul PNL, Florin Cîțu.

De asemenea, Cîțu susţine că din cauza schimbărilor climatice, cheltuielile cu energia electrică şi gaze sunt din ce în ce mai mari. Sunt necesare alternative, dar acestea trebuie să fie benefice şi mediului. Un prim pas este acela de a purta discuţii la Comisia Europenea pentru a afla care este cea mai oportuna soluţie.

„Orice în plus este binevenit. Noi am închis niște capacități de producție anul trecut, tot după o discuție cu Comisia Europeană, și atunci acestea ar suplimenta producția internă de energie. Ar trebui incluse și aceste investiții într-un plan național care să ne asigure securitate energetică”, a spus Florin Cîțu.

Florin Cîțu, despre reducerea inflației

Un alt subiect atins de Florin Cîțu în conferinţă de presă este acela al reducerii inflaţiei. Şeful PNL susţine că acest lucru se afla în sarcina Ministerului de Finanţe. Măsurile trebuie luate pentru a menţine deficitul intre limitele deja stabilite.

Mai mult decât atât, Cîțu a spus că Banca Naţională a României a demarat activitatea de implementare a măsurilor împotriva inflaţiei. BNR a estimat o creștere a acesteia în următoare perioadaă. De asemenea, banca trebuie să primească un ajutor din partea Ministerului Finanţelor, astfel în semestrul doi al acestui an, inflaţia va înregistra o scădere.

„Cine vine cu soluții populiste, vă spun că nu sunt 100% bune. Cu curaj și ambiție ar trebui să revenim la 5% pe finalul anului”, a declarat Florin Cîțu.

Marcel Ciolacu, șeful PSD, susține că statul român va menține în acest an inflația sub 10 la sută.

Florin Cîțu, despre reducerea accizei la carburant

Nu îl ultimul rând, Florin Cîțu a transmis că Executivul are în momentul de faţă toate cifrele, iar în condiţiile în care preţul carburantului la pompa a ajuns la 7 lei, va veni cu o decizie de a reduce acciza.

„Aș putea lua în calcul. Toți avem idei, toți avem soluții. Guvernul are toate cifrele, Guvernul știe care este execuția bugetară, Guvernul știe exact cât poate să mai întindă. (…) Noi spunem că trebuie investiți”, a spus Florin Cîțu.

Reamintim faptul că Florin Cîțu l-a atacat pe Marcel Ciolacu astăzi, 21 februarie 2022, însă aceste tipuri de acțiuni au loc frecvent între cei doi lideri politici.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *