Prima pagină » Actualitate » Florin Cîțu ironizat în Parlament. PSD a adus o machetă cu Superman, care plonjează în cap, în ziua votului moțiunii de cenzură

Florin Cîțu ironizat în Parlament. PSD a adus o machetă cu Superman, care plonjează în cap, în ziua votului moțiunii de cenzură

05 oct. 2021, 10:30,
Elena Nicoleta Bujor, în Actualitate

Parlametarii Partidului Social Democrat au adus astăzi, 5 octombrie 2021, o machetă cu „Superman”. Aceasta îl ilustrează pe Florin Cîțu în ziua votării moțiunii de cenzură.  Superman plonjează în cap, ironizându-l pe premier că va pica Guvernul. Ironia este făcută în contextul în care prim-ministrul a publicat mai multe videoclipuri pe Instagram cu el în rolul de Superman.

Reamintim faptul că Parlamentul dezbate și votează, marți, moțiunea de cenzură inițiată de Partidul Social Democrat, Uniunea Salvați România și Alianța pentru Unirea Românilor au transmis faptul că votul lor va fi „pentru”. La nivel declarativ, nu mai puțin de 280 de senatori și deputați vor vota pentru demiterea Guvernului condus de Cîțu.

PSD a depus o moțiune de cenzură săptămâna trecută. Astăzi va fi citită și votată

Social democrații au depus săptămâna trecută moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu. Aceasta a fost intitulată „Stop sărăciei, scumpirilor și penalilor. Jos Guvernul Cîțu”. Chiar dacă și parlamentarii USR PLUS și AUR au făcut un demers similar, moțiunea acestora a fost atacată la Curtea Constituțională a României. Membrii Birourilor Permanente au hotărât că moțiunea de cenzură a USR -AUR va fi dezbătută și votată după publicarea motivării Curții Constituționale.

Cei circa 160 de parlamentari social-democrați își vor exprima votul la vedere marți pentru moțiunea de cenzură, pentru că ținta PSD este organizarea alegerilor anticipate, afirma prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu.

Mai mult decât atât, parlamentarilor PSD li s-a recomandat să evite adunările publice cu multe persoane, dar și evenimentele care pot fi amânate pentru a nu se pozitiva cu noul coronavirus, în contextul în care astăzi trebuie să fie prezenți în Parlament pentru a vota moțiunea de cenzură, a fost mesajul dat de Marcel Ciolacu, președintele PSD.

Moțiunea de cenzură PSD are șanse să treacă

Președinții AUR și USR PLUS au afirmat că vor vota în favoarea primei moțiuni de cenzură care va fi supusă votului în Parlamentul României.

Moțiunea de cenzură a PSD are șanse foarte mari să treacă, dacă social-democrații o și votează, spunea Dan Barna. Acesta preciza că USR va vota „pentru”, însă a ținut să mai adauge că „ar trebui să fie un nivel de schizofrenie destul de mare ca PSD să-și depună propria moțiune de cenzură și apoi să nu participe la vot”.

Partidul Național Liberal îi așteptă în continuare pe cei de la USR PLUS la negocieri, dar va ajunge la o concluzie în momentul în care vor vota moțiunea de cenzură a PSD, a transmis președintele PNL, Florin Vasile Cîțu. Premierul a anunțat că va negocia cu parlamentarii pentru susținerea Guvernului pe care-l conduce.

Prim-ministrul României, Florin Vasile Cîțu, se arată pregătit să pice Guvernul la moțiunea de cenzură de marți. Aceasta a menționat, luni, după ședința BEX, că toate scenariile sunt pe masă și crede că social democrații vor veni cu o propunere de premier, care va fi susținută de USR și AUR. De menționat este că toți parlamentarii PNL participă la moțiune.

„Ar fi tupeu maxim să vii tot cu Florin Cîțu”, spune Ludovic Orban despre varianta în care, dacă guvernul ar fi demis, președintele Klaus Iohannis să îl desemneze tot pe Florin Cîțu să formeze Cabinetul.

Astfel, pentru ca moțiunea de cenzură să fie aprobată, respectiv guvernul să fie demis, este nevoie de votul a minimum 234 de voturi. PSD, USR și AUR au 280 de parlamentari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *