Prima pagină » National » Florin Cîțu este nemulțumit că PSD ar plăti pentru discreditarea PNL-ului
Florin Cîțu este nemulțumit că PSD ar plăti pentru discreditarea PNL-ului

Florin Cîțu este nemulțumit că PSD ar plăti pentru discreditarea PNL-ului

07 feb. 2022, 11:58,
BZI.ro, în National

Sunt din nou contre mari în interiorul coaliției de Guvernare după ce Florin Cîțu, potrivit unor surse, ar fi nemulțumit de faptul că PSD ar fi în spatele unor campanii social media în care discreditează PNL-ul.

Înainte de şedinţa din coaliție, Florin Cîțu a explicat că nu este normal ca cei din PSD să sponsorizeze unele campanii de discreditare împotriva propriei persoane.

Florin Cîțu, nemulțumit că PSD plătește pentru discreditarea PNL-ului

Așadar, la începutul şedinţei de coaliție, Florin Cîțu a explicat faptul că nu este normal ca PSD să fie în spatele unor campanii de discreditare a PNL-ului şi a propriei persoane. Acesta a vorbit şi despre faptul că aceste acțiuni nu au nicio legătură cu lucrul în echipă pe care ar trebui să îl aibă în Guvernul României.

”Sunt anumite teme ridicate în spațiul public de partenerii de guvernare, înainte de coaliție, în ultima vreme. Am văzut și campanii sponsorizate de partenerii de guvernare împotriva mea. Nu este un mod de lucru în echipă. Trebuie să vedem dacă va continua. Să spună sau nu dacă vor cu noi. Nu e fair”, le-a spus Florin Cîțu, colegilor din BEX.

Florin Cîțu nu este singurul nemulţumit de acest aspect. Sursele politice au afirmat faptul că cei vizați de sponsorizări sunt și Rareș Bogdan și Emil Boc. Altfel spus, vă aducem aminte faptul că în social media a apărut un filmuleț pe pacina TSD legat de mai multe declarații contradictorii făcute de Florin Cîțu din aspect economic.

PSD și PNL se ceartă în coaliție pe mai multe subiecte

Nu este prima oară când în coaliția PSD-PNL-UDMR apar conflicte pe mai multe subiecte. Vă aducem aminte faptul că atât PNL cât și PSD au avut unele nemulțumiri legate de felul în care guvernează ceilalţi. De exemplu, Florin Cîțu a declarat faptul că este absolut greşit modul în care se împrumuta ministrul Economiei și mai ales că acesta se împrumuta la dobânzi mari. Președintele PNL a vorbit și despre inflația din România spunând că în guvernarea PNL a fost ținută sub control:

”Prezint îngrijorarea mea în ceea ce privește rata inflației, dobânzile la care se împrumută statul român, lucruri despre care am atras atenția și la care aștept soluții. (n.r. Care e reacția domnului Ciolacu?) Îmi împărtășește aceleași îngrijorări”, a spus Florin Cîțu.

Pe de altă parte și cei din PSD au avut unele nemulțumiri legate de miniștrii PNL din Guvern dar nu numai. De exemplu, Marcel Ciolacu l-a ironizat pe Florin Cîțu în decembrie 2021 pe tema PNRR. Liderul social democrat a afirmat recent că dorește renegocierea PNRR din punctul de vedere al procentului din PIB alocat pentru :

”În primul rând, am vorbit de la început despre o optimizare a PNRR. În al doilea rând, nu plafonează Comisia Europeană niciun plafon în direcţia pensiilor. Vom discuta şi cu specialiştii, să vedem. Este trecută acolo o contribuţie la Pilonul ÎI care să rămână în continuare, nu am nimic împotrivă, dar să nu fie prinsă în acest procent. Deci există soluţii tehnice”, a arătat Marcel Ciolacu.

Așadar, vom vedea dacă PNL va reacționa în vreun fel la faptul că, conform declaraților făcute de principalii actori politici, PSD îi discreditează.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *