Prima pagină » National » Florin Cîțu este cel mai nehotărât premier! Ieri a numit un secretar de stat azi l-a demis
Florin Cîțu este cel mai nehotărât premier! Ieri a numit un secretar de stat azi l-a demis

Florin Cîțu este cel mai nehotărât premier! Ieri a numit un secretar de stat azi l-a demis

09 iul. 2021, 11:44,
George Cristian, în National

Pare că România are cel mai nehotărât premier din istoria recentă. Premierul Florin Cîțu l-a demis pe secretarul de stat Cosmin Constantin Baciu după ce în prealabil, în urmă cu o zi, l-a numit pe funcţia din Ministerul Sănătății.

Decizia de numire a lui Constantin Baciu a fost luată în ziua de joi când a apărut şi în Monitorul Oficial iar vineri, premierul l-a demis pe Baciu.

Secretar de stat din Ministerul Sănătății de către Florin Cîțu la doar o zi de la numire

Decizia de revocare a lui Cosmin Constantin Baciu a apărut în ziua de vineri în Monitorul Oficial, premierul Florin Cîțu semnând ordinul. Baciu a fost numit cu doar o zi în urmă pe poziţia de secretar de stat în Ministerul Sănătății. Gestul făcut de premier este unul destul de controversat şi nu este primul de acest fel.

În urmă cu câteva zile, mai exact pe data de 24 iunie, un alt eveniment a avut loc, de această dată în Ministerul Cercetării. Secretarul de stat Marian Murguleț a fost eliberat din funcţie la doar o zi după ce a fost numit. Surse politice au declarat că numirea sa nu a avut acordul BEx şi nici nu a fost supus unei verificări prealabile.

Sunt aceste demiteri un război politic în interiorul PNL?

Unele surse din interiorul PNL susţineau faptul că unele numiri au fost făcute pe filiera Orban iar premierul, prin demiterile aferente, ar vrea să transmită un mesaj către liderii liberali. Altfel spus, la nivel oficial se dau lupte grele în interiorul partidului.

Sunt multe incidente dintre Orban și Cîțu iar cel mai recent îl are în prim plan pe Alexandru Nazare, fostul ministru de Finanţe care a fost remaniat de Florin Cîțu. În replică, Ludovic Orban a anunţat faptul că nu a fost informat despre intenția de remaniere a fostului ministru.

Şi la București, la alegerile dintr-un sector s-au produs mai multe incidente. Ludovic Orban, președintele PNL ar fi fost bruscat de mai mulţi agenţi de pază angajaţi de premierul Florin Cîțu pentru a supraveghea alegerile.

„Eu am avut alte propuneri la acel moment. Cel care l-a propus este premierul Florin Cîţu Din punctul meu de vedere nu este niciun motiv serios pentru a susţine această remaniere. Deocamdată este un fapt, nu am altceva de făcut decât să spun că propunerea de revocare nu are la bază motive obiective”, a spus Ludovic Orban în timpul unei vizite pe care o face în judeţul Olt.

Cei doi lideri ai PNL au venit la Iași separat pentru a asista la Conferința județeană de alegeri a liberalilor ieșeni. Cei doi lideri ai PNL și-au aruncat săgeți de la distanță și nu s-au menajat deloc. Cîțu l-a acuzat pe Orban de jocuri ascunse cu PSD, principalul partid de opoziție. Mai mult, Cîțu i-a bătut obrazul lui Orban că nu a intrat la timp în sala de alegeri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *