Prima pagină » Actualitate » Florin Cîțu, după întrevederea lui Nicolae Ciucă cu Dacian Cioloș: „Mandatul este unul foarte clar. USR să facă o concesie și să voteze acest guvern”
Florin Cîțu, după întrevederea lui Nicolae Ciucă cu Dacian Cioloș: „Mandatul este unul foarte clar. USR să facă o concesie și să voteze acest guvern”

Florin Cîțu, după întrevederea lui Nicolae Ciucă cu Dacian Cioloș: „Mandatul este unul foarte clar. USR să facă o concesie și să voteze acest guvern”

25 oct. 2021, 13:38,
Elena Nicoleta BUJOR în Actualitate

Președintele Partidului Național Liberal, Florin Vasile Cîțu, a declarat luni, 25 octombrie 2021, după întrevederea lui Nicolae Ciucă cu Dacian Cioloș, că mandatul premierului desemnat este „unul foarte clar”, fără Partidul Social Democrat și Uniunea Salvați România la guvernare.

„Astăzi, mandatul este unul foarte clar – un guvern minoritar cu PNL și UDMR, avem și susținerea minorităților. Eu nu voi susține o astfel de măsură. USR a avut întotdeauna această variantă. Puteau să o facă înainte să voteze o moțiune împotriva PNL. PNL a făcut o concesie majoră. Este momentul ca USR să arate românilor că pot și ei să fie maturi și să facă o concesie, să voteze acest guvern”, a spus Cîțu.

Dacian Cioloș nu-l acceptă pe Nicolae Ciucă

Președintele Uniunii Salvați România, Dacian Cioloș, susține faptul că ei nu vor susține un guvern minoritar condus de premierul desemnat Nicolae Ciucă, dar au pus un set de patru condiții pentru refacerea coaliției de guvernare.

”Din punctul nostru de vedere, soluția este un Guvern majoritar fie cu USR, fie cu PSD. PNL-ul trebuie să aleagă ceea ce doresc să facă. Domnului Ciucă i-am spus că astfel de discuții trebuie să pornească de la măsuri clare de reforme, un cadru general pentru bugetul în anul 2022 ca să nu mai stăm ulterior în Guvern să discutăm cum se împart banii. Al treilea element ar fi fost un mecanism clar de luare a deciziilor în coaliție și al patrulea element ar fi un pachet legislativ pentru pregătirea PNRR.

Mandatul domnului Ciucă este cel de a susține un guvern minoritar, i-am spus că USR nu poate susține un astfel de guvern. Știu că PNL are negocieri cu PSD și cred că vor continua acele negocieri. Domnul Ciucă ne-a spus că va transmite acest mesaj conducerii PNL, dar mandatul său actual este pentru un guvern minoritar.”, a spus Dacian Cioloș.

Ce a transmis premierul desemnat Nicolae Ciucă înainte de întrevederea cu Dacian Cioloș

Nicolae Ciucă, premierul desemnat de Klaus Iohannis, a transmis înainte de întrevederea cu Dacian Cioloș că își propune să rezolve problemele României.

„Ne propunem să rezolvăm problemele din România, în perioadă de criză. Suntem în Parlamentul României, sper să avem dialog şi să căutăm soluţii. Nu cred că ne găsim în perioada în care să spunem nu facem. Eu am venit să căutăm un dialog. Am discutat cu Marcel Ciolacu la telefon, am rămas să finalizăm programul de Guvernare, am finalizat programul, analizăm propunerile PSD, ne întâlnim azi cu Dacian Cioloș Vom avea discuţii cu toţi cei care sunt dispuşi la discuţii şi care înţeleg că sunt dispuşi să căutam soluţii. Suntem dispuşi să discutăm. Nu am întâlnit cu PSD ca să discut. Mandatul la nivelul partidului este să căutăm susţinere într-un Guvern minoritar”, a declarat Nicolae Ciucă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *