Prima pagină » National » Florin Cîțu, discuții cu președintele Lituaniei: „Avem nevoie de o apărare mai puternică, în special în ceea ce priveşte Flancul Estic”
Florin Cîțu, discuții cu președintele Lituaniei: „Avem nevoie de o apărare mai puternică, în special în ceea ce priveşte Flancul Estic”

Florin Cîțu, discuții cu președintele Lituaniei: „Avem nevoie de o apărare mai puternică, în special în ceea ce priveşte Flancul Estic”

06 mai 2022, 21:32, 2 ,
în National

Astăzi, 6 mai, președintele Senatului, Florin Cîțu, a discutat cu președintele Lituanei, Gitanas Nausėda, despre războiul din Ucraina și despre susținere aderării atât a acestui stat, dar și a Republicii Moldova și a Georgiei, la Uniunea Europene.

„Am transmis că este nevoie de sancţiuni imediate împotriva Rusiei pentru a ne asigura că nu va fi război şi în alte ţări. Blocada totală a comerţului cu Rusia este necesară pentru ca aceasta să nu mai folosească instrumentul energetic ca mijloc de şantaj sau de presiune politică”, a arătat Cîţu.

Florin Cîțu, despre cum a decurs întrevederea cu președintele Republicii Lituania

El a adăugat că în cadrul discuţiei au fost abordate teme precum planul de reconstrucţie a Ucrainei, susţinerea pentru aderarea Ucrainei, Republicii Moldova şi a Georgiei la Uniunea Europeană.

„Am avut, astăzi, o întrevedere cu preşedintele Republicii Lituania, Gitanas Nausėda. Am discutat despre războiul din Ucraina. Am agreat că avem nevoie de o apărare mai puternică, în special în ceea ce priveşte Flancul Estic, pentru a evita riscul de propagare a conflictului”, a afirmat Florin Cîţu, vineri, într-o postare pe Facebook.

Preşedintele Lituaniei, Gitanas Nausėda, s-a aflat, vineri, în vizită oficială la Bucureşti, având întrevederi cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu premierul Nicolae Ciucă.

Preşedintele Lituaniei, Gitanas Nausėda, în România

Președintele României, Klaus Werner Iohannis, l-a întâmpinat vineri, 6 mai 2022, la Palatul Cotroceni, pe preşedintele Lituaniei, Gitanas Nausėda, care a ajuns în România. Cei doi șefi de stat urmează să poarte discuţii despre sprijinirea Ucrainei care a ajuns la cea de-a 72-a zi de război.

Liderul de la Cotroceni l-a primit astăzi, 6 mai 2022, pe omologul sau lituanian Gitanas Nausėda care a ajuns în România. Administraţia Prezidenţiala anunţa de ieri că vizita are loc în contextul dialogului politic româno-lituanian.

„Vizita Președintelui Republicii Lituania are loc în contextul dialogului politic susținut româno-lituanian și în vederea continuării coordonării strânse cu privire la situația de securitate cauzată de agresiunea ilegală a Rusiei în Ucraina”, anunța joi Administrația Prezidențială.

Comentarii
  • Lituania a facut o greseala majora : a stabilit relatii diplomatice cu Taiwanul. Consecinta : China nu mai accepta nici un produs fabricat in Lituania, sau care are o componenta fabricata in Lituania. Se va sufoca economic.

  • Îi învață pîrțu meu cum să le bubuie și lor economia de la halit doze „a la pîrț”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *