Prima pagină » National » Florin Cîțu, despre scandalul de la Apele Române: „În acest mandat oprim nepotismul, oprim acest conflict de interese, dar nu o putem face peste noapte”

Florin Cîțu, despre scandalul de la Apele Române: „În acest mandat oprim nepotismul, oprim acest conflict de interese, dar nu o putem face peste noapte”

10 feb. 2021, 18:51,
Bianca Rebegea în National

Miercuri, 10 februarie, prim-ministrul Florin Cîțu, a declarat că inginerul Gabi Musteață de la Apele Române nu a fost dat afară acum, ci i s-a reorganizat postul de anul trecut. În plus, premierul a susținut că în timpul mandatului său, nepotismul va dispărea, însă nu peste noapte.

Fiind întrebat despre scandalul de la Apele Române, unde un inginer s-a opus angajării unei chelnerițe, necalificată pentru acel post, Florin Cîțu a arătat că postul acestuia era în reorganizare încă din data de 3 noiembrie a anului trecut.

„Postul respectiv a fost desființat anul trecut în noiembrie, i s-a oferit un alt post, nu l-a acceptat, am vorbit cu domnul ministru Tanczos Barna să vedem dacă putem să găsim o soluție”, a spus premierul Florin Cîțu, potrivit Mediafax.

În acest fel, inginerul nu a fost concediat acum, ci ca urmare a reorganizării postului, la finele anului trecut.

„Dar domnul Tanczos Barna este în legătură și vom avea mai multe în perioada următoare. Pentru restul am trimis corpul de control și nu mă opresc aici. V-am spus foarte clar în acest mandat oprim nepotismul, oprim acest conflict de interese, dar nu o putem face peste noapte”, a adăugat Cîțu.

Inginerul Gabi Musteață făcuse dezvăluiri pentru Recorder despre o chelneriță, fără pregătire în domeniu, care a fost angajată ca inginer, iar miercuri au apărut noi informații, care au scos la iveală faptul că inginerul a fost dat afară.

Florin Cîțu: „Am cerut Corpului de control să investigheze situaţia de la Apele Române”

În data de 3 februarie 2021, Direcţia Naţională Anticorupţie a descins, la sediul Administraţiei Naţionale „Apele Române”, după ce în spaţiul public au apărut informaţii referitoare la numirile unor angajaţi ai instituţiei.

Totodată, premierul României, Florin Vasile Cîţu, a cerut verificări la Apele Române și a menționat că va trimite Corpul de Control al prim-ministrului.

„În urma informaţiilor apărute în spaţiul public, am cerut Corpului de control al prim-ministrului să investigheze situaţia de la Apele Române”, a menționat Florin Cîțu.

Musteaţă Gabi nu mai este angajat în cadrul ABA Prut-Bârlad

Administrația Națională ”Apele Române” (ANAR) a transmis un comunicat de presă în care se arată că Musteaţă Gabi nu mai este angajat în cadrul ABA Prut-Bârlad.

„În urma refuzului repetat de a semna documentele de încadrare pe postul oferit de director tehnic, începând de astăzi, 9 februarie, domnul Musteață Gabi nu mai este angajat în cadrul Administrației Bazinale de Apă (ABA) Prut-Bârlad. Relațiile contractuale de muncă cu angajatorul au încetat conform prevederilor legale.

În urma modificărilor de organigramă ale tuturor Administrațiilor Bazinale de Apă realizate în luna noiembrie 2020 și aprobate de către Consiliul de Conducere al ANAR, prin comasarea activităților de exploatare a lucrărilor hidrotehnice și dezvoltarea investițiilor a rezultat, la nivelul fiecărei ABA, departamentul Exploatare Mentenanță și Investiții. În acest context, domnului Musteață Gabi i s-a oferit postul de Director tehnic – Exploatare Mentenanță și Investiții, pe o perioadă determinată de 30 zile, conform prevederilor în vigoare.

Până la data modificării organigramei, acesta a ocupat funcția de director tehnic Exploatare Lucrări hidrotehnice (interimar)”, se arată în comunicatul transmis de ANAR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *